ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни съвети за лечение на астма при деца

Симптомите на детска астма могат да включват хрипове, кашлица, задух, стягане в гърдите, а понякога и надраскания по гърлото. Някои деца може да имат потене по време на асматичен пристъп, в допълнение към увеличаващата се сърдечна дейност, а също и свирене в гърдите, когато дишат.

Управлението на дневната храна, която приема детето е една от първите стъпки, които трябва да се напрвят, когато се проявят симптомите на астма. Хранителните алергии често водят до астматични пристъпи, най-често децата се алергични към мляко, яйца и млечни продукти. Преработените храни, както и пресните плодове и зеленчуци, пръскани с пестициди също могат да предизвикат асматични пристъпи.

Детето болно от астма трябва да се насърчава да пие по една чаша вода на всеки два часа, тъй като това спомага за намаляване на астматичните пристъпи. Дехидратацията спомага за освобождаването на повишени нива на хистамин в кръвта, което води до алергична реакция. Трябва да се избягват храни, съдържащи поли ненаситени мазнини, а вместо това да се включи в диетата на детето риба, тъй като тя съдържа омега-3 мастни киселини, които са много полезни. Проучванията показват, че масло от сьомга, херинга, скумрия и сардини са с противовъзпалителни свойства и действат много ефективно за намаляване на симптомите на астма.

Ето и какво трябва да направим за да облекчим асматичните пристъпи на детето:

• Витамин В6 и витамин В12 са много важни хранителни вещества за лечение на астма и намаляване на възпалението на белите дробове.

• Витамин С пък е необходим за борба с инфекциите, тъй като увеличава количеството на кислород и намалява възпалението.

• Може да се използва гинко билоба, тази билка е полезна за намаляване на астматичните пристъпи.

• Маслото от лопен се използва за намаляване на респираторни заболявания, но е много важно да се направи като чай за да има по-бързи резултати.

• Друго средство, което помага при астма е чай от 2ч.л.прах от индииски корен, 2ч.л.корен от ехинацея, 2ч.л. корен от черен оман и 2 чаши вода, всичко това се смесва оставя се да престои два часа и се пие три пъти на ден.

• Отвара от 1 литър вряща вода, 1ч.л. цвят от лайка, 1ч.л. корен от ехинацея, 1ч.л. листа от лопен, 1ч.л. листа от пасифлора, помага за подобряване на дишането при деца болни от астма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *