Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вече се правят безкръвни операции – така рецидивите намаляват 1000 пъти

Съществуват два основни вида оперативно лечение на хернията – традиционно и съ­временно, т.е. лапароскопска херниопластика.

Вероятността от слеоперационен рецидив е доста висока при традиционната операция -10-15%. А повторната операция повишава тази вероятност чак до 50%. Това е обяснимо – след разрязване и за­шиване на тъканите в областта на „вратичката“ на хернията се получава белее и тъканта от­слабва.

Съвременният ефикасен хи­рургичен метод за лечение на хернията е лапароскопската херниопластика. Вместо разрез в зоната на хернията се правят три малки дупчици. В тях се вкарват специални медицински инструмен­ти, предназначени за провеждане на диагностични и операционни манипулации на органите. С тези инструменти се разрязва торбич­ката, съдържимото се връща в ко­ремната кухина, а на слабото мяс­то, т.е. „вратичката“, се поставя плетена мрежичка от инертния материал полипропилен. Тя се подшива с конци или се фиксира с титанови скобки. Скелетната мрежичка прораства в съдовете, нервите, съединителната тъкан, т.е. буквално се сраства с тях и задържа здраво органа. Така укрепва предната коремна стена.

Вероятността от рецидив тук е 1000 пъти по-ниска, отколкото при традиционната операция. Рециди­ви могат да възникнат само ако болният през първия месец наруши режима, например повдигне нещо тежко.

Периодът на рехабилитация след лапароскопската операция е много по-кратък и протича леко – още в деня на операцията човекът може да ходи, а на третия ден си отива у дома. След 15-20 дни може да се върне на работа, а след 3-4 месеца падат всякакви ограниче­ния за извършване на по-тежка ра­бота. И все пак за половин година се забранява тежкият физически труд, обесняват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *