Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да свалим висока температура на дете

Когато температурата достигне 39 градуса и повече, трудно може да бъде свалена с каквито и да е хапчета през устата. За да се понижи температурата на 6-годишно дете, освен ибупрофен му давайте и парацетамол. Включително и във вид на свещички. За да настъпи по-бърз ефект, допълнително го обтривайте. Натапяйте кърпата във вода със стайна температура, в която сте добавили малко оцет. По никакъв начин не разтривайте детето си с ракия. Всякакви препарати, съдържащи алкохол, са крайно нежелателни за децата, защото могат да предизвикат интоксикация.

Ако детето поддържа такава висока температура, а в същото време дланите и стъпалата му са студени, значи е настъпил спазъм на кръвоносните съдове на кожата и „горещото“ не се разполага по целия организъм. В този случай няма да ви помогнат нито обтриванията, нито хапчетата. Детето трябва да се сгрее, може под топлия душ или с помощта на топла грейка. Разтривайте крачетата и ръчичките, след което му слагайте чорапи и ръкавички. Веднага щом тези спазми в крайниците изчезнат, и температурата ще започне да спада.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *