Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако страдате от конюнктивит, трябва да спазвате строга хигиена

Първо u много важно: при ко­нюнктивит следва строго да спазвате хиги­енни правила – използвайте кърпа само за себе си, както и козметичните принадлежнос­ти да са лично ваши. По време на лечението обаче не се гри­мирайте, особе­но що се отнася до полагане на туш на ресни­ците.

Предлагаме ви няколко ре­цепти от народната медицина.

  • Смелете един лист алое и го сложете в чаша студена вода. Оставете за 4-5 часа, след което прецедете през марля. Правете си компреси на клепачите – по 3-4 пъти на ден.
  • Залейте една чаена лъжичка сушена билка очанка с чаша сту­дена преварена вода. Оставете да престои един час, след което пре­цедете. Настойката се използва за компреси на възпалените кле­пачи по 2-3 пъти на ден.
  • Залейте една чаена лъжичка сушени евкалиптови листа с чаша гореща вода, оставете за един час, след което прецедете. На­стойката се използва за компреси върху възпалените клепачи – по 2-3 пъти на ден.
  • Втривайте в края на клепа­чите си невенова настойка, но го правете изключително внимател­но – с малка стъклена лопатчица. Внимавайте да не попадне върху очната лигавица. Правете про­цедурата всекидневно, курсът на лечение е 8 до 10 процедури. След това прекъснете за 2-3 седмици и повторете курса по-нататък.

За активизиране на растежа и укрепване на ресниците си на­правете едно малко памучено там­понче, натопете го в бадемово или прасковено масло и наложете на крайчеца на клепачите си. Отго­ре сложете найлон и закрепете с бинт за 10-12 минути на ден. Про­цедурите се правят през ден, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *