Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Важно е да се преодолее недостигът на допамин в главния мозък

Само по този начин може да се облекчат симптомите на болестта. Точно с тази цел от доста време вече се приема препаратът леводоп. Но тъй- като това лекарство оказва странични действия при продължителен прием, в последно време започнаха все по-често да се използват т.нар. агонисти на допамина.

А за преодоляване на тремора и ригидността на мускулите се из­ползват препарати от групата на антихолинергетиците. Освен това се назначават лекарства, насочени към отстраняване на вегетативните нарушения, депресията, нарушения сън, хроничните болки, понижената памет и намалената концентрация на вниманието.

Ако трябва да бъдем обективни, традиционното лечение с лекарствени препарати само намалява симптомите на заболяването и осигурява на човека повече или по-малко нормален живот за известно време.

В този случай за получаване на пре­дишния лечебен ефект се налага да се повиши дозата на лекарството, а това на свой ред води до странични ефекти – прилошаване, прекалена сънливост през деня, сухота в устата, запек, нарушение на паметта, зрението и уринирането. За да се избегне всичко това, е необходимо да спазвате един от най-важните принципи на противо- паркинсоновото лечение: започнете с по-меки препарати и ги ползвайте колкото може по-дълго време, преди да преминете на по-високи дози. Освен това трябва да комбинирате препа­ратите с различните механизми на действие.

ОСВЕН С ЛЕКАРСТВА, ПРИ БОЛЕСТТА НА ПАРКИНСОН СЕ ПРИЛАГАТ И ДРУГИ ЛЕЧЕБНИ МЕТОДИ

Това са физиотерапия, логопедна терапия, прием на биологичноактивни добавки. Например съществува мнени­ето, че при болестта на Паркинсон е много полезен коензим Q10.

Като допълнителен метод на лече­ние на болестта се предлагат някои видове лечебно хранене.

Когато симптомите на паркинсо- низма вече не могат да се контролират чрез консервативните лечебни методи, тогава е добре да се прибегне до хирур­гично лечение. То е най-подходящо за хора със силен едностранен тремор.

Вижте какво представлява операци­ята: извършва се дълбока стимулация на определени дялове от главния мозък, която позволява да се предотвратят неволните движения. Мозъчната тъкан не се разрушава при такава стимула­ция.

Този съвременен метод на хирур­гично лечение е по-малко рисков, от­колкото операциите преди години – тогава не можеше да не се стигне до разрушаване на малки дялове от глав­ния мозък, а тяхната нарушена работа провокираше симптомите на болестта на Паркинсон.

Най-екстремният метод за лечение на болестта на Паркинсон в днешно време е хирургичната операция по невротрансплантация. Тя се изразява в присаждане на клетки, които изработ­ват допамин в главния мозък на болния. Тази методика все пак не получи пълно признание като реален лечебен метод, затова няма точни потвърждения за нейната ефикасност, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *