Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да правим когато детето ни има анемия

Най-честата причина едно дете да страда от анемия е недостига на желязо в организма му. Друга причина за анемия са ниските нива на фолиева киселина. Недостига на фолиева киселина в организма се наблюдава при деца, които са хранени с козе мляко, тъй като то е с ниско съдържание на тази киселина. Много вирусни заболявания също могат да доведат до анемия, но тя е много кратка. Кръвозагубата е друга причина за анемия при деца, тя може да е очевидна или или постепенна, като например в изпражненята. Излагането на токсини, като олово например също може да е причина, която да предизвика анемия.

Симптомите на анемия са: умора, липса на апетит, раздразнителност, бледа кожа, главоболие и т.н.Продължителният или тежка анемия може да причини раздразнителност, намален апетит и забавен растеж, а в много от случайте и сърдечна недостатъчност.

Много билки спомагат за лечение на анемия при деца.

• Билката телчец е популярна за лечението на анемия при деца. Семената му са важни за подържане на нивото на желязо в кръвта.

• Люцерната пък подобрява нивата на хемоглобин, което води до намаляване на симптомите на анемия. Тя е едно от най-добрите средства за пречистване на кръвта.

• Лечението с коприва е друго средство от народната медицина за успешно лечение на анемия при деца. Внея се съдържа много желязо и витамин С, богата е на хлорофил, а той повишава нивото на хемоглобин в кръвта.

• Няколко капки тинктура от глухарче преди хранене е добро средство спомагащо за усвояване на желязо от храните, които детето приема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *