Народно лечение на конюнктивит

Конюнктивитът, представлява възпаление на мембраните покриващи вътрешната страна на клепачите и външната стена на окото.Той не е сериозна болест, но може да бъде много заразен.Тази болест се причинява от бактерии или вируси, а също така може да бъде причинена и от алергична или химична реакция.

Симптомите на конюктивит в едното или и в двете очи са следните:

• Зачервяване и сълзене

• Сърбеж

• Оток на клепача

• Чувствителност към светлина

• Чувство за песъчинки

Употребата на билки е най-често срещаният подход за укрепване на организма и лечението на това заболяване. Трябва обаче много да се внимава при използването на различни билки, тъй като при взаимодействието им с други билки или някой лекарства може да се предизвикат нежелани реакции. Това са причините поради, които използването на билки трябва да става под контрола на медицинско лице.

Ето няколко рецепти, които успешно лекуват това заболяване:

• Смес от следните билки е изпитано средство за лчението на това заболяване, лайка, копър, невен и живовлек и се варят 5-10 мин., след като се свари отварата се оставя се охлади, потапя се тампон във нея и се поставя върху затворените очи за около 10 мин. Това се прави по 3-4 пъти на ден.

• Лапа от ленено семе се увива в марля и се поставя върху засегнатото око така по два пъти на ден за около 15 мин.

• Настърган картоф се поставя в тензух и с него се правят компреси на заразеното око, картофът има стягащо и дезинфекциращо свойство и действа много бързо при лечението на тази болест.

Днес в много аптеки се продават готови билкови разтвори за лечението на този вид заболяване, но когато се използват трябва внимателно да се чете указанието, което е на листовката за да няма нежелани странични ефекти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Народно лечение на конюнктивит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *