Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колкото повече лекарства, толкова повече проблеми

Години наред страдам от бронхиална астма. И тя винаги се обостря през зимата, в сезона на хремата и грипа. Освен това забе­лязах една интересна закономерност. поне при мен: колкото по-интензивно приемам таблетки против простуда. толкова повече се задъхвам. Помагат ми само инхалаторите. Затова реших да се лекувам с билки. Приготвих си спиртна настойка с водка и борови пъпки. Цял месец пих от нея заедно с малко мед. Освен това си при­готвих и също приемам популярната вече смес от зарзали, стафиди, лимони, мед и орехи. Ефектът от това лечение ми хареса. Много по-лесно започнах да се изкашлям. А сега ви моля да ми подскажете какви още лекарствени билки мога да пробвам при тази болест? И защо ми става толкова лошо от хапчетата?

Лилия Петрова, София

След простуда астмата може да се обостри по няколко причини и една от тях е въздействието на вирусите върху организма. Те изменят нервната регулация на тонуса на бронхите и повишават „готовността“ им към спазми. Освен това, както се е случило при вас, противовирусните пре­парати също обострят астмата понякога. Лекарите отдавна са забелязали, че някои астматици реагират зле на аспирина и близките до него по състав лекарства. Възможно е да имате алергия към таблетки и капсули, покрити със специални обвивки, които често съдържат оцветителя тартразин. А той има сходни молекули с аспирина. Вие трябва да се из­следвате, за да стане ясно към кои лекарства и оцветители имате чувствителност.

ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО С БИЛКИ И МЕД БЪДЕТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕДПАЗЛИВИ

Особено тези от вас, които реагират на цветния прашец. За такива хора билковите отвари могат да бъдат опасни. Бъдете внимателни и с билковите инхалации. Ако страдате и от алергична хрема, състоянието ви може да се задълбочи с обостряне на аст­мата, а горещите пари могат да увредят бронхиалната лигавица.

Ако обаче не реагирате на цветния прашец, можете да при­емате лекарствени препарати на билкова основа. Много е хубаво, че ви е помогнала настойката с бо­рови пъпки. Борът съдържа много фитонциди, които помагат да се справите с хроничната инфекция в бронхите. Затова боровите пъпки се прилагат и в народната, и в официалната медицина.

Вие обаче не трябва да пре­небрегвате и традиционното лечение на бронхиалната астма. По време на простуда и след нея най-ефикасни са новите модели инхалатори, които преобразуват течното лекарство в много мъ­нички частици.

Лекарственият аерозол бързо прониква в бронхите и оказва нуж­ното действие, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *