Аз съм болна от миопатия, инвалид първа група, но не се предавам

Аз съм инвалид първа група – наслед­ствена болест на краката – миопатия. Мога да ходя, но се подпирам с бастунче. Понякоза краката ме болят много. И за да ми олекне, зи натривам с масло от бяла ела. Отдавна вече не пия хапчета. Приготвям си и настойка за ставите на краката и за прасците.

Вземам 300 г 70-процентов спирт, изливам го в 700-грамов буркан, добавям и едно шишенце одеколон, 2 лютиви чушки, но не чак толкова лютиви – на­рязвам ги вътре и накрая добавям и 10 таблетки валидол. Затварям буркана с капачка и оставям за 7 дни. Всеки ден разклащам буркана, след това прецеж­дам настойката. Веднага щом краката започнат да „ме въртят“, изливам малко върху дланите си и втривам в болните места. Държа настойката в хладилника.

Аз съм само на 42 години, а здраве няма. Старая се някак да оцелявам, дър­жа се, но невинаги се получава. Но така или иначе ми се живее. Дори рискувах и си родих син. Сега е на 20 години, помага ми, защото ми е нужна физическа сила. Заради него и живея, синът ми е моята радост и опора в живота. Всичко би било малко по-добре, ако имаше и повече средства за инвалиди като нас. Трудно е, но трябва да оцеляваме. Затова ви призовавам: мили хора, живейте дълго и се радвайте на всеки един ден! Желая ви здраве, щастие и благополучие!

Споделя опита си пред в-к „Доктор” – Валя Върбанова, Ямбол

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *