Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на базедова болест по време на бременност

Базедовата болест може да се появи по време на бременност.Този вид заболяване на щитовидната жлеза засяга една от 500 бременни жени.Болестта може да се развива преди или по време на бременност. Симптомите на тази болест са: загуба на тегло, умора и слабост, гадене и повръщане, изпотяване и топлинна непоносимост.

Усложненията, които може да се появят при базедовата болест са спонтанен аборт или раждане на мъртво дете, недостиг на желязо, които е свързан с анемия и инфекция. Ако сте бременна и мислите, че страдате от Базедова болест трябва да се свържете с вашия лекар, той ще ви вземе кръвна проба с която да измери нивата на тироидните хормони.

Лечението на хипертиреоидизъм включва намаляване на размера на хормоните до приемливи нива.Това означава да се приема пропилтиоурацил. Това лекарство е напълно безопастно да се приема и по време на бременност. Независимо дали имате хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм, е важно да се контролират хормоните на щитовидната жлеза през цялата бременност. Този постоянен контрол е важен, защото нивата на хормоните може да се променят всеки месец, а това води и до промяна на дозите на лекарството. Радиоактивен йод е противопоказен за лечение на хипертиреоидизъм по време на бременност, тъй като лесно преминава през плацентата и се поема от щитовидната жлеза на бебето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *