Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диета и билки укротяват подаграта

Подаграта е заболяване, в основата на което лежат нарушения на обмяната на пикочната киселина и нейното натрупване в тъканите. Тази болест може да засегне всякакви стави: на пръстите, на китките, на лактите, на коленете, на стъпалата. Затова при лечението на тази болест е много важно да спазвате диета. Първата работа е да ограничите животинските белтъчини в менюто. Откажете се от всякакви колбаси и пушени продукти, от сланина, пържена риба и месо. Много внимавайте с готварската сол, граха, гъбите и фасула.
Яжте всякакви зеленчуци освен лютивите – такива като хряна и ряпата, можете да си позволите цветно зеле, целина, спанак. Най-полезният зеленчук при подагра обаче е патладжанът. Можете да употребявате в храната си всякакви обезмаслени млечни и кисело-млечни продукти, ниско маслено сирене, кокоши яйца, всички видове растителни масла, както и краве масло. Ако нямате противопоказания, изпивайте не по-малко от 3 л течности на ден. Ето и няколко народни рецепти:
Залейте 2 супени лъжици боровинкови листа с чаша гореща вода, оставете за 30 минути и пийте по ½ чаша 3-4 пъти на ден.
Смесете в равни части съцветия от детелина, вратига, имортела, брезови пъпки, корени от глухарче, пелин, бутрак и бял равнец. Залейте 2 супени лъжици от сместа с 1 л гореща вода, оставете за през нощта и прецедете. Пийте по ½ чаша 4 пъти на ден 30 минути преди ядене в продължение на 1 месец.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *