Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво трябва да знаем за варицелата и нейното лечение при деца

Варицелата се причинява от варицела зостер вирус и се среща най-често в края на зимата или началото на пролетта. При неваксинирани деца симптомите се развиват за коло 10-21 дни.Започват с невисока температура, загуба на апетит и понижена активност. Два дни по-късно, детето развива сърбящ обрив, състоящ се от малки червени подутини, които започват от кожата на главата,след това обхващат тялото и накрая се разпространяват по ръцете и краката може да се появят и в устната кухина и по половите органи.

Лечението се осъществява с ацикловир това е антивирусно лекарство, което намалява дните с температура. Използването на ацикловир не се препоръчва за имунокомпетентни лица (т.е., иначе здрави лица, без да има данни за имунен дефицит или на имуносупресивни лекарства). При деца под 12 години рязането на ноктите и поддържането им чисти, е важна част от лечението. Трябва да се увеличи количеството на приемане на вода за да се избегне обезводняване, особено ако детето развива висока температура . Треска, главоболие или болки могат да бъдат облекчени с болкоуспокояващи като парацетамол . При деца, които са по-големи от една година може да се дават антихистаминови таблетки или течни лекарства. Налице е известна несигурност по отношение на употребата и безопасността с ибупрофен.

Ацикловир или имуноглобулин обикновено се предписват при деца, които са изложени на риск от усложнения от варицела. Те се третират по същия начин като тези, споменати по-горе, плюс допълнителни антивирусни лекарства. Категорията на децата, които се считат за изложени на риск да развият усложнения включва бебета, който са по-малки от един месец, и тези с подтиснат имунната система, а същи и деца с тежки сърдечни , белодробни и кожни заболявания.Аспиринът е силно противопоказан при деца под 16 години, тъй като е свързана с потенциално фатално състояние, известно като синдром на Рей .

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *