2 метода, за да изключите тревогата от ежедневието си

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Спрете и помислете. Психотерапевтите учат пациентите да разпознават тревожните мисли и да ги оценяват. Те изхождат от това, че често до емоционални проблеми и неконстуктивно поведение водят погрешни убеждения. Проверете в себе си силата на този метод и правотата му. Когато ви обхванат черни мисли, запитайте се:”за какво мислех преди малко?”. Може би сте си казали:”не се справих с тази работа и сигурно ще ме уволнят”. Но дали е точно така? Ако сте старателни и трудолюбиви опасенията ви най-вероятно са напразни. И ако вашия шеф винаги е бил доволен от работата ви, едва ли ще поиска да се освободи от вас, дори и ако в последно време не сте на ниво. Разсъждавайки по този начин вие поне отчасти ще разсеете тревогата си и ще туширате емоционалното разстройство.

Преодолейте тревогата с помощта на въображението си. Представете си как с лекота излизате от сложна ситуация. Това ще намали чувството ви за тревога. Работата е там, че мислените образи въздействат на онази част от мозъка, която е гранична от тялото и съзнанието. В резултат честотата на сърдечния ритъм се нормализира, което води до регулация на кръвното налягане. Много се вълнувате от предстоящото работно съвещание? Затворете очи и си преставете как спокойно и хладнокръвно се изказвате по набелязаните въпроси. Представете си в ярки тонове залата, одобрителните погледи на колегите си, аромата на кафето, което ще ви поднесат. Възможно е вашия проблем да е от съвършено друг характер. За каквото и да става дума, мислено изживяване на положителен изход може да разсее тревогата във всяка ситуация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *