Помогнете на ленивите си черва

Лекарите в Европа още преди няколко века са препоръчвали като ефикасно средство за лениви черва … бирата. Но не се увличайте-това е само лечение. Пийте по ¼ чаша 4- 5 пъти дневно, 20-30 минути преди ядене.
Много добре контролира стомашно-чревния тракт чаят от лайка: 1 ч.л. на 3 чаши вряла вода се оставя до постои не повече от 1 час, прецежда се и се пие без ограничение като чай.
Монодиета за лениви черва:
С каква голяма любов лекуваме сърцето си и колко малко внимание обръщаме на червата си, на този всекидневен, всекисекунден труженик, извършващ толкова важна, на пръв поглед, мръсна, черна и неблагородна работа.
Не трябва да забравяме никога, че той има нужда от целулоза: цвекло, моркови, зеле, ябълки, сливи и други сладко-кисели плодове. Колкото по-добре е организирана работата на системите на почистване на организма, толкова по-вероятно е да се избегнат проблемите.
Ето какво можете да направите за предотвратяване на запека и да подобрите работата на червата:
За да пощадите червата си, не трябва да ги претрупвате с огромни количества: хранете се редовно всеки ден и по едно и също време.
При борбата срещу запека е много важно да спазвате принципа на сезонността. От юли до октомври, в края на лятото и плодородната есен можете не само да поправите съществуващите пропуски в работата на червата но и да ги “стимулирате” за зимно-пролетния период.
Придържайте се към следния хранителен режим и препоръки и сами ще се обедите в ефикасността им.
По време на диета в желанието да се пие по 1/3 чаша отвара от следните билки, 30 минути преди хранене: мента, лайка, жълт кантарион, бял равнец, листа от сена, кори от зърнастец, семена от копър (достатъчно са и 5 от билките, но трябва да ги смесите в равни пропорции). 1 супена лъжица от сместа се запарва през нощта в един термос с 0,5 л вряла вода.
Настойката се пие на гладно и вечер по ½ чаша. Ако това количество не ви помага тогава може да пиете и през деня от нея.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *