Настойка от медуница ми помага при отоци и задух

Хората с болно сърце ще ме разберат. Много често ние получаваме отоци. А всички вътрешни органи при излишно събиране на течности ра­ботят в напрегнат режим, вкл. и самото сърце. Получава се затворен кръг. В такива случаи помагат диуретиците, но в същото време се появява друга опасност – наред с излишната течност се отмиват полезните соли и на първо място калиевите. А знаете, че калият е жизнено необходим за укрепване на сърдечния мускул.

Но не се отчайвайте, защото винаги има изход. Може например да изпивате по една шепа таблетки. А може да си подберете нужното Средство и от лекарствените билки.

За мене лично такова средство е медуницата. Чрез нея се избавям от отоците. А настойката се приготвя така:

Слагам в термоса 2 супени лъжици свежа билка или една супена лъжица сушена. След това заливам с 400 мл гореща вода, оставям за 2 часа и прецеждам. Приемам по 100 мл от настойката 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

Не трябва обаче да злоупотребявате. Нека всичко е с мярка. Като се появят отоци, като получите задух – пийте известно време. Като ви поолекне и ви стане по-добре – прекратете. И не забравяйте, че за укрепване на сърцето трябва всеки ден да се трудите.

Теодора Иванова – Пловдив

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *