Симптоми на хипертонията

Слабост , Стрес , Безсъние

Това са симптоми на хипертонията я начален стадий.
Във втория стадий се добавят главозамайване, нарушен дихателен ритъм, тъпи болки в гърдите.
Третият стадий се характеризира с добавяне на още симптоми, тези от другите заболявания : стенокардия, сърдечна недостатъчност, нервни билки.
Всъщност не е тайна, че симптомите не винаги се проявяват, затова болният при повишено кръвно налягане може да се чувства съвсем нормално. И чак след измерването му може да се открие хипертония.
Лечението на хипертоничната болест трябва да се провежда само под наблюдението на лекаря, и то постоянно.
В остри стадий на болестта лечението може да бъде само лекарствено, строго по предписание и под наблюдение на лекаря.
Това може да стане по няколко начина : употребявайки витамини, укрепвате организма си като цяло; или физически упражнения, които непосредствено укрепяват сърцето и организма като цяло.
Освен това е необходимо да се промени всекидневното поведение на болния; по – малко нерви, избягвайте стресовите, прекарвайте повече време на чист въздух.
В народната медицина съществуват много отговори на въпроса как да укрепим сърцето след хипертония. Основната част е лечението с билки. Запишете си една много полезна рецепта : приготвят се две смеси поотделно. Първата : сместват се половин килограм мед и половин литър водка, разбъркват се добре и сместа се държи 15 – 20 минути на бавен огън. След това се оставя да изстине. За приготвянето на втората смес се смесват по половин чаена лъжичка страхливче, майка, пача трева, бял смил и валерианови корени. Залива се с един литър гореща вода – настойката се оставят за половин час. След това се прецежда през няколко слоя марли и се държи на тъмно място за 3 дни. Накрая се смесват двете съставни части. Приема се по една чаена лъжичка три пъти на ден преди ядене. Лекувайте се една година по този начин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *