ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЗЕРОТРОМБ / ZEROTROMB

Съдържа ацетилсалицилова киселина, микрокристална целулоза, царевично нишесте, колоиден силициев диоксид, стеаринова киселина, етилакрилат, полисорбат 80, натриев лаурилсулфат, триетилов цитрат, талк

Предназначение

ЗЕРОТРОМБ предпазва кръвоносната система от образуването на съсиреци и последващи събития с риск са здравето и живота на пациента. Прилага се при нестабилна ангина пекторис, лечение и профилактика на миокарден инфаркт, след съдови интервенции от различен тип, за предпазване на рискови пациенти от инсулт и инфаркт – хипертоници, хора с диабет, затлъстяване, пушачи, в напреднала възраст.

Как се приема

Дневната доза и продължителността на приема се определят от здравословния проблем и състоянието на пациента. Най-често лекуващият препоръчва еднократна дневна доза от 100 мг. В редки случаи се допуска и по-висока, но не над 300 мг дневно.

Таблетките ЗЕРОТРОМБ трябва да се гълтат цели, с половин чаша вода, непосредствено преди хранене. Избягва се трошене, стриване или сдъвкване.

Ако е пропуснат прием, дозата се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия в случаите, когато то е наближило.

Назначената от лекар доза задължително се спазва; превишаването й може да има тежки негативни последици. При леко до умерено предозиране настъпват смущения в стомашно-чревния тракт с болки, гадене и повръщане, обърканост и световъртеж, главоболие, проблеми със слуха. Ако пациентът погълне по-голямо количество, могат да настъпят състояния с тежка хипогликемия, висока температура, нарушаване на водно-солевия баланс, дихателна недостатъчност, сърдечен шок, кома. Симптомите изискват спешна медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да стане причина за сериозни алергични реакции, изразени в оток на гърлото и лицето, затруднено дишане и преглъщане, тежки обриви, вътрешно кървене. Подобни симптоми налагат спешна медицинска намеса.

Сред честите странични ефекти са описани влошеното храносмилане и увеличен риск от кръвоизливи. В редки случаи е възможно пациенти да съобщават за гадене и повръщане, спазми на дихателните пътища, подкожни кръвоизливи, възпаление на кръвоносни съдове. Има данни също и за проблеми със слуха, главоболие, виене на свят, язви по чревната лигавица с възможна перфорация; отклонения във функционирането на бъбреците и черния дроб; увеличени стойности на пикочната киселина в кръвта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се прилага при алергия към ацетилсалицилова киселина, салицилати, други нестероидни противовъзпалителни.

Противопоказан при активна язва на стомаха или дванадесетопръстника, при преживян мозъчен инсулт, при напреднало заболяване на черния дроб или бъбреците. Да не се взема, ако пациентът е имал проблеми със съсирването на кръвта.

При рискови пациенти лекуващият преценява персонално степента на риска, свързан с приема на това лекарство. Отнася се до хора със заболяване на черния дроб или бъбреците, хипертоници, при други заболявания на стомаха и тънките черва, болни от подагра, астма, хронични възпаления на дихателната система. Не се препоръчва на жени с тежък месечен цикъл, свързан с обилно кървене.

Не се препоръчва при бременност и кърмене освен в краен случай, при сериозна необходимост и под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

ЗЕРОТРОМБ е несъвместим с метотрексат.

Задължителна е предварителна преценка за възможните последици при комбинирането на ЗЕРОТРОМБ с други медикаменти. Възможно е да се отмени приемът на някои лекарства, да се установи специален режим на прием или да се коригират дневните дози при съчетаване с антикоагуланти, диуретици, имуносупресори, АСЕ-инхибитори, нестероидни противовъзпалителни, пробенецид, лекарства за подагра, глаукома, епилепсия, диабет, антидепресанти; при хормонозаместваща терапия.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за 30 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *