Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как пожарите в Амазония могат да се отразят на човека?

Пожарите, обхванали голяма част от Амазония, често наричана „белите дробовете на планетата”, могат да доведат до ускоряване на климатичните промени

Амазонка пожар
В Амазония ежегодно има пожари, но този път огнената стихия е 80% по-голяма от предходни години.

Огромен брой хора в интернет се опитват да накарат правителствата си да помогнат за справянето с невижданите пожари в Амазонската дъждовна гора. Еколози и природозащитници подчертават какви може да са последствията, ако амазонската джунгла изчезне и как това ще допринесе за климатичните промени и човешкото здраве.

Хората трябва да са наясно, че пожарът в Амазония може да се отрази на всички. Дъждовната гора произвежда близо 20% от кислорода на планетата. Ако гората изчезне, това ще се отрази драстично на количеството кислород, който се отделя от растенията в световен мащаб.

В Амазония ежегодно има пожари, но този път огнената стихия е 80% по-голяма от предходни години.

Природозащитници твърдят, че пожарите са дело на човека. Много от местните фермери нарочно подпалват гората, за да освободят повече земни площи за земеделие и отглеждане на добитък.

„Огромна част от тези пожари са човешко дело”, казва програмният директор на “Amazon Watch” – неправителствена организация за защита на дъждовната гора и местните племена, които я обитават.

„Ставаме свидетели на катастрофа от световен мащаб. Амазония е жизненоважна за борбата с климатичните промени”, допълва още той.

Дим и пепел от пожара са забелязани на над 3000 км от Амазония и са превърнали деня в нощ в Сао Пауло.

Вдишването на дим може да доведе респираторни проблеми и недостиг на кислород в организма.

При вдишване на дим в дробовете влизат най-различни отровни газове и химикали, които могат сериозно да увредят дихателната система.

Продължителното излагане на дим може да причини хроничен бронхит, астма и много други заболявания.

Източник: msn.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *