БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

5 страхотни ползи за здравето, които идват с внуците

Внуците ни дават възможност да поправим грешките, които някога сме допуснали като родители, без да сме напълно отговорни за тяхното възпитание

Внуците са точките, които свързват линиите от поколение на поколение

Всеки ден внуците ни научават на нещо ново. Те ни принуждават да открием в себе си качества, които не сме имали по времето, когато сме отглеждали и възпитавали техните родители и наши деца. Това фундаментално променя живота ни.

Днешните баби и дядовци са по-различни. Те са активни, работещи хора, със собствен социален живот и потребности. По-загрижени са за запазване на здравето, увеличаване на дълголетието и доброто самочувствие. Нека разберем как появата на внуци оказва влияние върху здравето на техните баби и дядовци.

Внуците: светлината, която изпълва живота

– Внуците ни карат да преосмислим някои грешки в отглеждането на деца.

– Единствената цел, докато общуваме с тях, е да дадем щастие.

– Внуците са нашето духовно наследство.

– Източник са на нови сили.

Всяка ситуация е уникална. Но все пак, за повечето хора, появата на внуците става изключителен етап от живота, изпълнен с нови цели и постижения, които са полезни за всички участници в процеса на възпитание.

Нека накратко разгледаме този интересен период в човешкия живот и анализираме всичко, на което той може да ни научи.

Разбира се, основната отговорност за възпитанието на децата се носи от техните родители. Тяхна е главната роля и затова те ще бъдат отговорни за всяка стъпка, предприета от новороденото на всеки етап от живота му.

Бабите и дядовците принадлежат към „втория кръг“ от хора, които са до малкия човек. Но степента на близост ще зависи от това колко силни връзки са формирали със собствените си деца. В крайна сметка, всички знаем, че понякога отношенията с родителите не се развиват по най-добрия начин.

Въпреки това, мнозинството все още се опитва да запази тези отношения по позитивен начин, осъзнавайки, че бабите и дядовците могат да окажат съществена помощ при отглеждането на децата, дори и само заради житейския опит, който имат.

От увеличаване на дълголетието до по-нисък риск от депресия, внуците могат да подобрят живота на своите баби и дядовци, не само заради щастието, което предизвиква тяхното раждане.

Прочетете по-долу, за да разберете някои от невероятните ползи за здравето, които са следствие от появата на внуците

Внуците са като топло одеяло в студен ден

1. Какво е това Алцхаймер?

Прекарването на времето с внуците не само ви държи психически нащрек, но и ще намали риска от болестта на Алцхаймер.

Жените, които грижат за своите внуци, имат по-нисък риск от появата на деменция, отколкото други хора, според информация на CBS News.

2. Грижата за внуците побеждава депресията

Много баби и дядовци признават, че  времето, което прекарват с внуците им ги кара да се чувстват щастливи. Всъщност, това може да има по-сериозен ефект върху емоционалното здраве и на възрастните, и на децата.

Добрата връзка между бабите, дядовците и техните внуци може да подобри психологическото здраве, както на бабата и дядото, така и на внука. Колкото по-дълбока е връзката между тях, толкова по-силни са антидепресивните ползи от общуването.

3. По-добра работа на имунната система

Нека си го кажем: децата са истински магнити, които привличат към себе си различни болести. Но това всъщност може да е нещо добро!

Според д-р Кристин Артър и нейна статия, публикувана в Reader’s Digest, прекарването на време с внуците може да стимулира добрата работа на имунната система. Защо? Защото честото общуване с деца (и хора), които са болни от различни вирусни инфекции подобрява защитата.

4. Сбогом, стрес!

Игрите с внуците намаляват количеството стрес, според информация от сайта на клиника Mayo. Стресът, от своя страна, може да е причина за някои не особено приятни заболявания, като Хашимото, болест на Крон, различни сърдечни заболявания, астма, затлъстяване, диабет и т.н.

Тук трябва да отворим една голяма скоба и да разясним, че заниманията с внуците имат антистрес ефект само ако са почасови. Целодневната грижа за децата на децата е с обратен ефект.

Съвършената любов не идва, докато не се родят внуците

5. Здрави стави и повишена мобилност

Може да сте забравили колко енергични могат да бъдат децата, но вероятно внуците ще ви помогнат да си припомните това.

Различни изследвания са установили, че 58 на сто от бабите и дядовците, които участват в дейности, като спорт, градинарството, плуване, тичане или просто игри на чист въздух с техните внуци, ги прави с много по-здрави стави, отколкото по-възрастните хора, без внуци и без редовна активност.

Ползите от упражненията за хората на 50, 60 и 70 години са широко документирани. Не само че подобряват подвижността на ставите и увеличават физическата сила и енергия, но може да подобрят съня, когнитивната функция и да помогнат за предотвратяване на различни заболявания.

Внуците са награда за всички наши случайни действия на доброта

Едно скорошно проучване, проведено в Берлин, състоящо се от данни на 500 възрастни, показва, че тези, които се грижат за внуците си в среда без престой, са живели по-дълго, без значение дали внуците са собствени или на някой друг.

Въпреки това, трябва да се отбележи, че докато грижите за децата могат да поддържат възрастните хора физически активни и да спомогнат за облекчаване на стреса, прекалените грижи са в състояние да „прекъснат линията“ и да премахнат тези ползи за здравето, според същото проучване.

Освен това, времето, прекарано с любящи и подкрепящи баби и дядовци е полезно за децата, защото им осигурява допълнителна стабилност и емоционална подкрепа.

Източник: www.telegraph.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *