Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРЕСИД / PRESID

Съдържа фелодипин, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, хипромелоза, повидон 25, пропилгалат, безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат, железен оксид – жълт и червен, талк, пропиленгликол, титанов диоксид

Предназначение

пресидПРЕСИД е калциев антагонист; приемът на продукта действа съдоразширяващо, в резултат на което артериалното налягане се понижава. Медикаментът е с удължено освобождаване, което осигурява постоянно въздействие през целия ден без смущения на сърдечната дейност.

Този продукт се препоръчва при хипертония; подходящ е за дългосрочен контрол върху стенокардия.

Как се приема

Приемът на ПРЕСИД се назначава от лекар; дневната доза зависи от диагнозата и общото състояние на потребителя.

При хипертония терапията започва от 5 мг веднъж на ден; тази доза може да бъде повишавана постепенно при необходимост, но не повече от 20 мг дневно; най-често дозата от 5-10 мг се оказва оптималната. При пациенти в напреднала възраст лечението започва от 2.5 мг дневно; тази доза при много от пациентите е достатъчна.

При стенокардия дневната доза е в диапазона 5-10 мг дневно, а максималната не повече от 10 мг.пациенти с чернодробни заболявания най-често вземат 2.5 мг дневно.

Таблетките от дневната доза се приемат сутрин преди закуска или с лека закуска; поглъщат се цели, без дъвчене или стриване, с вода.

При пропуснат прием обикновено се изчаква времето за следващия; пропуснатото не се компенсира чрез удвояване на приеманата доза. Предозирането може да причини сериозни странични ефекти; ако това се случи, трябва да се потърси консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Най-често за ПРЕСИД се съобщават странични ефекти като главоболие, зачервяване на лицето, отоци на ходилата и глезените. В по-редки случаи е възможно изтръпване и замайване, смущения в сърдечния ритъм, сърцебиене, понижено кръвно налягане, гадене и болки в корема, уртикарии, болки в ставите и мускулите, умора, сексуални смущения.

Има и единични или много редки случаи, при които пациентът получава припадъци, оплаква се от подуване на венците, отклонения в чернодробните показатели, алергични реакции с възпаление на кръвоносните съдове, отоци на лицето, повишена температура, както и често уриниране.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПРЕСИД не може да се използва при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при нестабилна стенокардия, инфаркт, много ниско кръвно, сърдечна недостатъчност, аортна стеноза.

Не се прилага при бременност и кърмене.

Не се препоръчва шофиране при лечение с ПРЕСИД, ако медикаментът причинява главоболие, световъртеж и гадене.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ПРЕСИД с други медикаменти трябва да бъде обсъден предварително поради възможни промени в лекарствените въздействия. Това дава възможност за планиране на промени в терапевтичните планове – дозировки, режим на прием и пр. Така е с лекарства като циметидин и ранитидин за язва; антибиотици, барбитурати, лекарства за епилептици, противогъбични.

Приемът на ПРЕСИД въздейства върху концентрациите на такролимус за пациенти с трансплантирани органи.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *