Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецептата на д-р Шулц: напитка за повишаване на хемоглобина

Нашата кръв се нуждае от определени макро и микроелементи. Те спомагат за правилното циркулиране и формират вискозитета на кръвта


Различни фактори, както и лошата диета са причина за липсата на важни хранителни вещества за кръвта. Това може да е причина за нисък хемоглобин, и оттам за появата на заболявания като желязодефицитната анемия. Ако кръвта е с влошен състав може да се развият и болести като тромбоцитопения. За да не се случи това е нужно да се правят редовни изследвания на кръвта, както и да се приемат здравословни напитки и смутита, като това, чиято рецепта е на доктор Ричард Шулц.

Ролята на кръвта в човешкото тяло е да транспортира хранителни вещества, кислород, имунни клетки и хормони, както и да елиминира токсините и отпадъците.

Случва се така, че след някои заболявания, особено при наличие на различни видове анемия, компонентите, които образуват кръвта, да са в недостатъчно количество. Получава се нещо като висок клетъчен оборот, който предизвиква нужда от правилно хранене. Желязо, фолиева киселина, витамин B12 и протеини са основните елементи, от които кръвта има нужда. Всички тези елементи работят синергично, за да я направят толкова здрава, колкото е възможно. С изключение на фолиевата киселина, повечето от тези хранителни вещества се намират в изобилие в животинските продукти. За съжаление растителната храна не може да предостави цялото необходимо разнообразие от витамини и микроелементи.

Как може вегетарианците, както и хората, които спазват ограничителен диетичен режим, да поддържат здрава кръв?

На първо място, в диетата трябва да присъства голямо разнообразие от плодове, зеленчуци, бобови растения, ядки, семена и суперхрани. По-точно, най-добрите кръвообразуващи продукти са тъмнолистните зеленчуци.

Рецептата за смути, която американският лекар д-р Ричард Шулц предлага, е една от най-вкусните и лесни за приготвяне. Редовната ѝ употреба гарантира здрава кръв, добър жизнен тонус, балансирано кръвно налягане, редовно изхождане, свежа кожа и подобряване работата на черния дроб. Напитката съдържа солидна доза от зелени плодове и злеленолистни зеленчуци, плюс лимон, за да се повиши нивото на витамин С.

Смути от цвекло за здраве на кръвта

Необходими съставки:

– 1 малко цвекло, обелено и нарязано;
– 1 кафена чаша малини, пресни или замразени;
– 2 чаши спанак;
– 3-4 сухи сливи, предварително накиснати във вода;
– четвърт лимон (с кората);
– 1-2 чаени лъжички спирулина;
– 1 щипка ванилия;
– 1/2 чаша вода или алтернативно (соево, бадемово) мляко – по избор.

За украса:

– семена от нар;
– плодове от морски зърнастец;
– пчелен прашец.

Всички изброени съставки, без тези, които са за украса, се миксират в блендер. Желателно е по-едрите плодове, както и спанака, да са предварително нарязани. По желание може да добавите и малко фурми – за по-голяма сладост. След като смутито стане готово, изсипете съдържанието в чаша или купа и украсете по желание с гореизброените продукти.

Д-р Ричард Шулц
[box type=“shadow“ ]Д-р Ричард Шулц е ученик на известния билкар, д-р Реймънд Кристофър. Д-р Шулц е един от най-големите капацитети в областта на естественото лечение и билковите лекарства в света. Той е ръководил собствена лечебна клиника, първо в Ню Йорк, а по-късно и в Южна Калифорния. През последните 17 години продължава да преподава в САЩ, Канада, Европа и Азия. Лекарят, който твърди, че може да излекува всяка болест, днес е на почти 80 години, и все още разработва програми за естествена терапия, които помагат на десетки хиляди хора да възстановят здравето си.[/box]

Източник: online-detox.com

Хемоактив е продукт за укрепване на кръвотворните органи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *