Лечебният тоник на д-р Нарам подобрява кръвообращението и лимфния поток

Направете сами лечебната смес на индийският лекар, с помощта на която ще дадете сила на имунитета, ще активирате кръвообращението и работата на лимфната система


В продължение на много векове лукът, чесънът и джинджифилът са известни със своите забележителни лечебни свойства. Същото може да се каже и за куркумата. Какво се случва, ако смесим тези прекрасни продукти?

Получаваме мощна целителна напитка, която има антивирусни и противогъбични свойства, и ни предпазва от болести. Днес ще разберете как да направите това натурално лекарство със собствените си ръце във вашия дом.

Естествен тоник

Всяка съставка на тази напитка има свои собствени лечебни свойства, които взаимодействат помежду си и я превръщат в полезна здравословна смес.

Лукът е силен антиоксидант. Той е алкален продукт, който предотвратява образуването на злокачествени клетки, разрежда кръвта, стимулира детоксикацията на тялото.

За да не се разболявате през зимата, трябва редовно да ядете чесън! Има логика в тази народна мъдрост: чесънът съдържа много витамини, полезни масла, аминокиселини, а алицинът е органично съединение, което може да унищожи много патогенни бактерии и гъбички.

Джинджифилът се слави със своите антибактериални и противовъзпалителни свойства. Лечебната сила на джинджифила може да помогне буквално при всяка болест. Растението пази от образуването на лош холестерол, намалява кръвното налягане и спомага за отслабване.

Куркумата е не просто екзотична подправка, но и отличен антибактериален агент. Поставете малко количество от подправката върху рана и ще ускорите процеса на оздравяване. Корените на растението са богати на етерични масла, съдържат естествения антибиотик куркумин и антисептичното вещество тумерон.

Друг коз на лекарствената напитка е добавянето на лют червен (или черен) пипер към куркумата. Лютият пипер съдържа пиперин, който удвоява активната абсорбция на куркума!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

[box type=“shadow“ ]2 супени лъжици куркума

700 мл органичен ябълков оцет

1/4 ч.л. чесън

1/4 ч.л. нарязан лук

2 люти чушки

1/4 чл. настърган джинджифил

2 супени лъжици настърган хрян[/box]

КАК СЕ ПРАВИ?

[box type=“shadow“ ]1. Смесете всички съставки с изключение на оцета в стъклен буркан.

2. Сипете ябълковия оцет, така че да запълни буркана почти до гърлото.

3. Затворете плътно буркана и го разклатете няколко пъти.

4. Поставете на сухо и хладно място и разклащайте добре няколко пъти на ден в продължение на 14 дни.

5. След две седмици прецедете сместа в друг чист стъклен буркан и съхранявайте в хладилника.[/box]

Прилагане на лечебния тоник

Една чаена лъжичка от тоника се смесва със зехтин и се ползва за овкусяване на салати.

За укрепване на имунната система и лечение на настинка, приемайте по 1 супена лъжица от натуралното лекарство всеки ден. Но първо се консултирайте с лекар. Напитката е доста пикантна и може да не е подходяща за всеки.

Рецепта на д-р Панкаж Нарам ще ви помогне да укрепите имунната система, влошената работа на която се свързва с липсата на слънчева светлина и витамин D.

Източник: takprosto.cc

селен
Селен – един от най-важните микроелементи за здрав имунитет и борба с вирусите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *