ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си направим лекарство против висока температура?

Известно е, че „природен аспирин“ се съдържа в блатния тъжник, в кората от бяла ива, в ягодите, в шипките. Попарете една супена лъжица сушена билка блатен жълтеник с чаша гореща вода и лекарството е готово. Или 2 супени лъжици сушени ягоди пак с чаша гореща вода. Сипете в термоса 2 супени лъжици сушени шипки и залейте с половин литър гореща вода. Може и с една супена лъжица кора от ива да си приготвите същата настойка. Ето така ще получите едно много добро средство за понижаване на температурата.

От едно време за понижаване на температурата се използва малината. Достатъчно е да попарите с чаша гореща вода 2 супени лъжици сушени малини и лекарството е готово. Добре помага и чай с малиново сладко, с настъргани плодове, с настойки от листа и клонки. Температурата спада постепенно, а не агресивно. Освен това се изпотявате и изхвърляте токсините. Само не забравяйте веднага да се подсушите и преоблечете.

В никакъв случай не завивайте болния с куп одеяла. Дебелите одеяла, вълнените чорапи, вълненият пуловер – те само ще покачат температурата.

При висока температура е необходимо болният да пие обилно течности – чай с лимон, боровинков сироп, топло мляко с мед. Да пие по малко, но често, за да се отделя повече урина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *