Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Застой на лимфната система: 16 симптома

Лимфната система не е изследвана напълно, но без нея човешкият живот е немислим по никакъв начин. При хората лимфата удвоява количеството кръв!

Лимфната система представлява цяла мрежа от тъкани и органи, които очистват тялото от токсини, отломки и други вещества, които не са полезни. Лимфата в човешкото тяло действа като естествена система за пречистване.

Основната функция на лимфната система е да доставя лимфната течност. Лимфата е течно вещество, състоящо се от бели кръвни клетки, които активно се борят срещу всякакви инфекции.Здравата лимфна система е гаранция за здравето на целия организъм.

16 основни признака на лимфна стагнация

Как да открием, че е имало застой в лимфната система? Ето 16 основни симптома на тази дисфункция:

 

[highlight]

1. Трудно ви е да извадите/поставите пръстени.

2. На сутринта сте раздразнителни, и макар да сте спали много, чувствате умора.

3. Честа умора.

4. Подпухналост.

5. Сърбеж на кожата.

6. Остро наддаване на тегло натрупване на коремни мазнини.

7. Подути сливици.

8. Нисък имунитет.

9. Неясно съзнание.

10. Подути млечни жлези, болка в гърдите.

11. Суха кожа.

12. Обрив по кожата, акне.

13. Свръхчувствителност.

14. Главоболие.

15. Чувствителност към фактори на околната среда, алергии, дразнене.

16. Чести запек, диария и/или слуз в изпражненията.

[/highlight]

 

Лекарите смятат, че стагнацията в лимфната система най-често се причинява поради три основни причини:

Стресът причинява 80% от всички хронични здравословни проблеми. Химичните процеси, протичащи в организма под въздействието на стрес, допринасят за застоя на лимфата.

Храносмилателният дисбаланс може да предизвика дразнене на чревните стени и това е класическата причина, поради която лимфата се застоява.

Дефицитът на йод също допринася за стагнацията на лимфата. Йодът спомага за намаляване на негативните ефекти нанесени на организма от неблагоприятни фактори на околната среда и поддържа лимфната система на клетъчно ниво.

Как да се подобри състоянието на лимфната система и да се ликвидира застоя на лимфата?

1. Упражненията подобряват лимфния поток. Идеалното упражнение за застояла лимфа е скок на батут. Отделете 10-20 минути на ден на тази дейност. Дори и да нямате батут, може просто да скачате на въже.

2. Сауната или банята увеличават изпотяването, като по този начин отстраняват токсините. Циркулация на токсини, обновяване на тъканите и топлина – всичко това има благоприятен ефект върху лимфната система.

3. По време на ходене кръвта и лимфната циркулация се подобряват, поради малък товар върху сърцето и белите дробове. Всеки може да ходи или у дома, или на улицата. Почивка и разходка. По време на бързото ходене дишайте толкова дълбоко, колкото можете.

4. Упражнението „Крака на стената“ви позволява да подобрите кръвоснабдяването. Това активира отстраняването на токсините и подобрява лимфния поток.

5. Масажът на цялото тяло ще раздвижи не само мускулите и кръвта, но и застоялата лимфа.

6. Контрастният душ е друго средство, което подобрява кръвния и лимфния поток. Докато вземате душ, редувайте гореща и студена вода. Повторете няколко пъти.

7. Масаж със суха четка също подобрява движението на лимфата в тялото.

8. Дълбокото дишане също благоприятно влияе върху здравето на лимфната система, тъй като белите дробове започват активно да изпомпват лимфната течност.

9. Хранете се здравословнои пийте повече чиста вода. И не забравяйте да скачате – поне по 20-ина минути всеки ден!

Източник: fabiosa.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *