ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Източен масаж: ефективно средство за борба с алергиите

Проявите на алергиите могат да бъдат от различен тип: сърбеж, кихане, алергичен ринит, подуване на лигавиците на носа и гърлото, астма и др.

Алергиите могат да причинят умора, зачервени очи, диария и др. Често хората имат алергия към храна, цветя, домашен прах, животински косми. Наблюдава се и повишена чувствителност към определени лекарства, почистващи препарати и др. Атаките на алергиите са реакция към различни алергени: цветен прашец, перилни препарати и други видове химикали, използвани в ежедневието.

Масажът на определени активни точки може значително да облекчи симптомите на алергиите. Комплексът за алергичен масаж, който ви предлагаме днес, ще укрепи имунната система. Всяко от показаните упражнения трябва да се извършва 2 пъти дневно, по 36 пъти. Имайте предвид, че всяко движение отнема средно около секунда-две. Така че, няма да ви се наложи да отделите повече от 5 минути, 2 пъти дневно за лечебния маса – дори и ако сте начинаещи.

Антиалергичен масаж

Правете тези упражнения по пет минути, 2 пъти дневно, и с течение на времето те ще ви помогнат да загубите свръхчувствителност към алергените.

Масаж на очите

Поставете върховете на пръстите в основата на веждите, по-близо до носа. Започнете да правите меки, гладки кръгови движения около очите. Леко погалете ръба на костта под веждите, след това по горната част на зигоматичната кост и нагоре по носа. Всяко масажно движение (един завой) отнема 2 секунди.

Масаж на носа

Поставете пръстите си върху вътрешния край на веждата. След това започнете да премествате пръстите надолу към долната част на носа и се придвижете до началната позиция.

Всяко движение нагоре и надолу отнема около една секунда.

Масаж на ушите

Поставете ръце на ушите си, така че ухото ви да е между показалеца и средния пръст. В тази област има много акупунктурни точки. Преместете пръстите си надолу до точката, където показалецът и средният пръст почти се срещат, и след това се придвижете до началната позиция. Всяко движение нагоре и надолу трябва да отнеме не повече от секунда.

Масаж на задната част на шията

В задната част на главата са разположени три важни точки за масаж. Поставете трите пръста – показалец, среден и безименен така, че средния пръст да е в центъра, в точката, която е в средата на задната част на врата. Масажирайте по посока на часовниковата стрелка с кръгови движения. След това масажирайте двете симетрични точки от двете страни. Масажирайте дясната точка с дясната ръка, а лявата – с лявата ръка. Дясната точка се масажира по посока на часовниковата стрелка, а лявата е обратно на часовниковата стрелка.

Този масажен комплекс е разработен от д-р Ши. Д-р Ши е работил в Тайван и Китай през 80-те години на миналия век, и е бил главен акупунктурист в китайската болница Ксиамен. Според спомените на колеги и пациенти, той се е славил като уникален специалист, отличаващ се с дълбоки познания, опит и внимателно отношение към пациентите.

Източник: Massage.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *