Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кажете сбогом на неприятното акне!

Нашата кожа е отражение на нашето цялостно здраве. Блестящата и красива кожа често е резултат от подходяща грижа, хидратация и правилно хранене

Кожата, потънала в бели глави, черни точки и други видове пъпки, може да показва окислително увреждане, лошо хранене и хормонални дисбаланси. Това прави още по-важно намирането на домашни средства против акне.

акнеДобрата новина е тази, че съществуват много безопасни домашни средства за лечението на акне, черни точки, хиперпигментация и други. Здравословното хранене, прилагането на етерични масла, правилното и нежно почистване и балансиращите хормони са всички необходими средства за лечение на акне. Чрез тях можете да възстановите здравето на кожата си, да премахнете неприятните пъпки и други видове дразнене и да изчистите белезите.

1.Почиствайте внимателно кожата си!

За да се отървете от упоритите пъпки, черни точки и бели глави се започва цялостно, но с нежно почистване на кожата. Опитайте рецептата за домашно почистване с мед, без да предизвиква дразнене. Тя съдържа ябълков оцет, мед, кокосово масло, пробиотици и етерични масла (масло от чаено дърво). Медът успокоява кожата, кокосовото масло се бори с бактериите и гъбичките, а маслото от чаено дърво помага за успокояването на кожата. Овлажнявайте кожата с топла вода и масажирайте лицето и шията. Изплаквайте добре и оставяйте да изсъхне. Правете това всяка сутрин и вечер и, ако е необходимо- след тренировки.

2.Тон за възстановяване на нормалното pH

Тонирането на кожата е важна стъпка в правилната грижа за кожата. Той помага да се премахнат всички остатъци след почистване и да се възстановят естествените нива на pH на кожата. Можете да използвате чист ябълков оцет за вечерен и сутрешен тонер. Ябълковият оцет се пакетира с калий, магнезий, оцетна киселина и различни ензими, които убиват бактериите по кожата.

3.Пробвайте лечебни маски

За да хидратирате и излекувате кожата си, опитайте да прилагате маски няколко пъти седмично. Кисело мляко, канела, мед, етерични масла и други съставки могат да бъдат използвани за успокояващи маски- те ще хидратират кожата ви и ще се борят с често срещаните причини за акне. Ето две рецепти за маска, които са лесни за приготвяне:
маска за лице*Маска с кисело мляко и мед
Смесете една супена лъжица мед с една супена лъжица кисело мляко. Нанесете върху лицето, като обръщате особено внимание на линията на косата, челюстта и други области, податливи на акне. Отпуснете се за 10 минути и внимателно избършете с влажна кърпа.
*Маска с канела и мед
Смесете две супени лъжици мед, 1 чаена лъжичка кокосово масло и половин чаена лъжичка канела. Нанесете върху лицето. Пазете очите, тъй като канелата може да е дразнеща. Отпуснете се за 5-10 минути и внимателно отстранете с влажна кърпа. Медът и канелата, използвани заедно, помагат в борбата с акнето благодарение на противовъзпалителните, антиоксидантните и антибактериалните свойства.
Добавете няколко капки от маслото от чаено дърво при активно акне.

4.Ексфолирайте редовно, но внимателно!

Запушените пори и мъртвата кожата допринасят за акнето. Важно е да се ексфолира правилно, за да се премахне натрупването. Но имайте предвид, че козметичните продукти, които се предлагат на пазара, в някои от тях има химикали, които могат допълнително да раздразнят кожата. Как да си направите сами?
пъпкиНуждаете се от нещо, което да е пясъчно. Морската сол и кафявата захар са добри решения. Освен това, се нуждаете и от база. Кокосовото масло, медът и кефирът са добър избор. Тези основи спомагат за борбата с бактериите, гъбите, а текстурираните съставки помагат за премахването на мъртвата кожа.

5.Свещен босилек

Доказано е, че Свещеният босилек поддържа здравословна кръвната захар и хормоналните нива. Тъй като тези две усилия са свързани с акнето, консумирането му редовно ще балансира хормоните по естествен път и ще се бори с акнето отвътре навън. Това го прави едно от най-добрите кръстосани вътрешни лекарства за акне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *