Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИНВОКАНА / INVOKANA

Съдържа канаглифлозин, кроскармелоза натрий, хидроксипропилцелулоза, безводна лактоза, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, макрогол, поливинилов алкохол, талк, оцветители

Предназначение

инвоканаИНВОКАНА е едно от средствата за понижаване на кръвната захар; използва се за лечение на диабет тип 2 при възрастни. Продуктът стимулира изхвърлянето на наднормената глюкоза чрез урината и по този начин балансира стойностите й в организма. Прилага се самостоятелно или в комбинация с други медикаменти за захарна болест.

Как се приема

Приемът на ИНВОКАНА трябва да бъде назначен от лекар. Специалистът преценява дали този продукт е подходящ за конкретен пациент, след което определя дневни дози и продължителност на приема. Паралелно трябва да се спазва стриктна диета и да не се пренебрегва физическата активност в подходящи параметри.

Обичайната дневна доза е 100 мг – една таблетка дневно, приемана с половин чаша вода, с или без храна.  Най-добре е това да става сутрин, преди първото хранене. Възможно е даден пациент да приема паралелно и лекарство за понижаване на холестерола. Двата продукта никога не се поглъщат заедно; ИНВОКАНА се взема един час преди или 4 до 6 часа след другото лекарство.

По преценка на лекуващия дневната доза на противодиабетния продукт може да нараства до 300 мг освен в случаите с бъбречни заболявания – тогава максимумът остава 100 мг на ден.

При пропуснат прием лекарството се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Индивидуалната доза никога не се увеличава без лекарска препоръка; при неволно превишаване трябва да се направи медицинска консултация. Дори ако потребителят се чувства добре, той не бива да спира приема поради риск от рязко увеличаване стойностите на кръвната захар.

Възможни нежелани ефекти

Редки, но тежки странични ефекти са обезводняването и диабетната кетоацидоза. Симптомите изискват бърза медицинска намеса; потърсете помощ при учестена сърдечна дейност, прекратяване на уринирането или отделяне на твърде малко урина, замайване, отпадналост и умора, силна жажда; при кетоацидоза – сладък дъх, усещане на метален или сладък вкус, необичайна миризма на потта и урината.

Симптоми като замъглено зрение, треперене или промяна в настроението могат да са признаци на хипогликемия. Сред честите оплаквания са още гъбични инфекции в интимната зона, запек и жажда, гадене, уринарни инфекции, промени в показателите на кръвната картина.

В по-редки случаи е съобщавано за обриви и зачервяване на кожата, уртикария, промени във водно-солевия баланс, склонност към костни фрактури, бъбречна недостатъчност, гангрена и необходимост от ампутация.

Регистрирани са и случаи на алергични реакции, включително в тежка форма – с оток на устните и гърлото, хрипове, затруднено дишане и преглъщане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИНВОКАНА не се прилага при алергия към една или друга съставка на продукта.

Медикаментът не се използва за диабет тип 1.

Не се препоръчва за деца и подрастващи под 18 години.

Не се прилага при бременност и кърмене.

Персонално се преценява безопасно ли е прилагането при пациенти със заболявания на бъбреците, черния дроб и сърдечно-съдовата система; преживелите инсулт и инфаркт.

Взаимодействие с други медикаменти

Лечението с ИНВОКАНА изисква прецизиране на дневните дози, режим на прием или замяна на продукти, ако антидиабетното средство трябва да се приема едновременно с други лекарства против диабет; с лекарства за хипертония, обезводняващи, продукти с жълт кантарион, лекарства за ХИВ-позитивни, антибиотици при туберкулоза, лекарства за намаляване на холестерола, за сърдечни заболявания, за разреждане на кръвта.

Усреднена цена в аптеките – 98 лв за 30 таблетки от 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *