Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справите с хипотиреоидизъм по напълно естествен начин?

Почти 5% от населението на САЩ на възраст над 5 години има някаква форма на хипотиреоидизъм. Жените – особено възрастните жени, са най-чувствителната група за развитие на това заболяване

Кои са най-честите симптоми?

*промени в настроението (депресия)
*запек
*косопад
*качване на килограми
*гуша
*умора

щитовидна жлеза храна лечение
Болна щитовидна жлеза – какво помага?

Хранителен режим за хората, страдащи от хипотиреоидизъм:

Дива уловена риба

Те осигуряват омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за хормоналния баланс и функцията на щитовидната жлеза. Регулирането нивата на омега-3 до омега-6 мастни киселини в диетата може да намали възпалителните процеси и да поддържа нормални неврологичните функции. Препоръчва се да приемате риби като сьомга, скумрия и сардини.

Кокосово масло

Кокосовото масло осигурява средно-верижни мастни киселини под формата на каприлова, лауринова и капринова киселина. Те поддържат здравословния метаболизъм, повишават енергията и се борят с умората. Освен това, кокосовото масло е лесно смилаемо, подхранва храносмилателната система, притежава антимикробни, антиоксидантни и антибактериални свойства, които потискат възпалителните процеси. То повишава имунната защита на организма, може да увеличи мозъчната функция, издръжливостта и настроението, като същевременно стабилизира нивата на кръвната захар.

Водорасли

Морските водорасли са едни от най-добрите източници на йод и са подходящи при хипотиреоидизъм. Препоръчва се всяка седмица да ги включвате в менюто си. Можете да намерите сушени сортове в магазините за здравословно хранене и да ги добавяте към супи, риба тон и други.

Пробиотично-богати храни

Това включва органично козе мляко, кисело мляко, кимчи, кисело зеле и други ферментирали зеленчуци. Приемът им ще ви помогне да балансирате бактериите в микрофлората. Предпазва от проблеми с храносмилателната система, автоимунни реакции, възпалителни процеси и други.

Чиста вода

Водата помага на храносмилателната функция, като същевремeнно предотвратява умората и настроението. Трябва да приемате вода на всеки 2 часа. По този начин ще се чувствате свежи през целия ден.

Плодове и зеленчуци

Те са с високо съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти, които са необходими при борбата със свободните радикали и премахва възпалителните процеси.
Те трябва да съставляват голяма част от здравословното хранене.

Как да се справите с хипотиреоидизма по напълно естествен начин?

В допълнение към храните, които трябва да включите в менюто си за деня, използвайте тези 5 природни средства, за да намалите симптомите:

Ашваганда

500 милиграма на ден

Ашваганда е адаптогенна билка, която помага на организма да реагира на стресови ситуации и да поддържа нивото на хормоните балансирани. Адаптогените помагат за понижаване нивата на кортизола и баланса на T4. Клинични проучвания са показали, че допълнителното лечение с Ашваганда в продължение на 8 седмици помага на пациенти с хипотиреоидизъм да увеличат значително нивата на тироксин.

Може да опитате и с други адаптогенни билки като Корен от женско биле, Женшен, Свещен босилек и други.

Йод

150-300 микрограма на ден

Проучвания показват, че дори малки количества допълнителен йод (250 микрограма) причиняват леки, но съществени промени във функцията на тиреоидния хормон. Диета, богата на храни, съдържащи йод- включително риба, зеленчуци, яйца, млечни продукти и водорасли- може да помогне за предотвратяване на недостига.

Селен

200 микрограма дневно

Щитовидната жлеза е органът с най-високо съдържание на селен в цялото тяло. Селенът е необходим за производството на тиреодиен хормон Т3 и може да намали автоимунните ефекти.

Л-тирозин

500 милиграма 2 пъти на ден

Аминокиселината, използвана при синтеза на тиреоидни хормони- тироксин Т4, се получава от йодирането на тирозин. Л-тирозинът помага при проблеми със съня, бори се с умората и лошото настроение, подобрява бдителността и функцията на невротрансмитерите.

Рибено масло

1000 милиграма на ден

Рибеното масло облекчава симптомите на хипотиреоидизъм, като например тревожност, депресия, високи нива на холестерола, чревно заболяване, артрит, диабет, отслабена имунна защита.

Витамин В-комплекс
1капсула на ден

Витамин В12 и Тиаминът са важни за неврологичната функция и хормоналния баланс. Изследвания показват, че допълнителното приемане на тиамин може да се справи със симптомите на автоимунно заболяване, включително хронична умора.
Витамин В12 е друг важен хранителен елемент за борба с умората, тъй като благоприятства централната нервна система.

Пробиотици

Пробиотиците могат да помогнат за излекуването на червата и да помогнат за усвояването на хранителните вещества като същевременно намаляват възпалителните процеси.  Също така, осигуряват по-голяма имунна защита на организма и увеличава енергията.

Няма лечение за диагноза хипотиреоидизъм, но може да има начини за естествено увеличаване на хормоните чрез диетични средства.
Когато щитовидната жлеза не произвежда необходимото количество хормони, метаболизмът ви ще се забави, което може да означава, че винаги ще се чувствате уморени или ще се мъчите да отслабнете.
Диетата елиминира храни, които могат да причинят възпаление или имунни реакции и се фокусира върху храни, които помагат за излекуване на стомашно-чревния тракт, балансиране на хормоните и намаляване на възпалителните процеси.

Източник: https://draxe.com/

ТИ ЛАЙФ (капсули)
2 на цената на 1: ТИ ЛАЙФ (капсули) – при намалена функция на щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *