Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мед от тиква помага при хепатит, стеатоза и цироза (РЕЦЕПТА)

И лекари, и народни лечители споделят едно мнение по отношение здравето на черния дроб – храната не просто поддържа здрав вторият по големина човешки орган


Храната, ако е подбрана правилно, доказано лекува черния дроб. Днес ще обясним по-подробно как да използвате тиква за здравето на този толкова важен орган.

Рецептата за тиквен мед идва от грузинската народна медицина. И до днес монахините от най-стария женски манастир в Грузия – Джвари (Светият кръст) правят мед от тиква, който съхраняват през цялата зима. Тиквеният мед се използва се както в кулинарията, така и като лекарство.

Манастирът Джвари

Малки дози, разреден във вода или мляко, мед от тиква подобрява функциите на черния дроб. Освен това подпомага възстановяването му след прием на силни лекарства, като антибиотици. Полезен е за хора, които боледуват или са боледували от хепатит. При мазен черен дроб тиквения мед е почти задължителен за употреба. Действа възстановяващо на болните от цироза или рак на черния дроб. Тиквеният мед е истински балсам за болният черен дроб.

Съставките, които са нужни, за да си направите тиквен мед, са една здрава, зряла тиква и захар.

Как се прави мед от тиква за здрав черен дроб?

Добре е тиквата да е със среден размер. Така медът ще стане по-бързо. Ако искате за проба може да започнете с по-малка тиква.

1. Внимателно измийте тиквата и я подсушете. Изрежете върха, но не го изхвърляйте: той ще ви служи като капак.

2. Извадете всички семена от тиквата. Ако не е почистена добре, може да започне ферментация. Трябва да се получи нещо като тиквена купичка.

3. Издълбаната тиква напълнете със захар. Оставете поне два сантиметра до мястото, където тиквата е била срязана. Сложете капачето от тиквата и затворете добре. За целта може да направите естествено лепило от брашно и вода и да уплътните допълнително. По този начин в тиквата няма да влизат дребни насекоми, бактерии и въздух.

4. Поставете тиквата в чист емайлиран съд.

5. Дръжте на хладно и сухо място в продължение на 10 дни. Тиквата трябва да стои в емайлирания съд, докато кората стане мека.

6. Веднага след като захарта се разтвори, тиквеният мед е готов и може да се излее в подходящ съд – буркан или стъклена купа с капак.

Употреба за кулинарни и терапевтични цели

Възможно е да има малко плесен във вътрешната част на тиквата, след като медът стане готов. Това не бива да ви притеснява. Просто го излейте в предварително приготвения съд и съхранявайте на тъмно и хладно място, като хладилник например.

Може да използвате тиквения мед, за да подслаждате с него овесена каша, палачинки или мляко.

Като терапевтично лекарство се взима по 1 супена лъжица половин час преди хранене в продължение на три седмици. Лечението на заболявания на черния дроб и жлъчните пътища с помощта на мед от тиква трябва да става само след като предварително сте обсъдили състоянието си с лекар.

Полученият продукт – това е естествен мед от тиква, абсолютно безвреден, съдържащ различни витамини и микроелементи. Смята се, че редовната му употреба помага и при лош холестерол, атеросклероза, намалява отоците при сърдечна недостатъчност.

Ефективното лечение на черния дроб е възможно не само с помощта на скъпи фармацевтични продукти, но също така и чрез силата на даровете, които Природата ни дава.

Този тиквено-меден сироп също така съдържа желязо, така че е полезно да го вземат хора с анемия.

Медът от тиква подобрява храносмилането и има слабително действие. Препоръчва се да се приема при затлъстяване, заболявания на бъбреците и пикочния мехур. Продуктът съдържа и мощен антиоксидант – селен, който стопира развитието на раковите клетки в ранен етап.

Източник: takprosto.cc

Алкогард против алкохолизъм
Алкогард – помага при проблеми с черния дроб
Алкогард - добавка против алкохолизъм
Поръчай АЛКОГАРД

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Мед от тиква помага при хепатит, стеатоза и цироза (РЕЦЕПТА)

  1. Павел каза:

    Нищо не става. Захарта почна да се топи, но на третия ден вътре се появи мухал и всеки ден се увеличаваше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *