Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За сърдечно болни: нов ехограф в Александровска открива аневризми и съсиреци

Ехографът, който се намира в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Александровска“, е с висока разделителна способност. Това предоставя на специалистите възможност за прецизна оценка на анатомията и функционалното състояние на съдовете и сърцето

ехограф
Д-р Зоя Кунева, завеждащ Отделението за неинвазивна диагностика в кардиологичната клиника на „Александровска“

Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Александровска“ вече ще бъде още по-полезна на пациентите със сърдечни болести. Софийската болница може да се похвали с най-съвременния ехокардиограф, произведен до момента в света.

Ехографът е мултифункционален. С него се извършва 3D и 4D ехография, контрастна ехография, трансезофагеална ехография (ТЕЕ), стрес ехография и висок клас доплер-сонографско изследване за анализ на кръвоносни съдове (каротидни и феморални артерии). В най-ранен етап се постига диагностициране и на аневризми в гръдната кухина. Модерният уред дава възможност и за измерване скоростите на кръвния поток и обема на съдовете.

Новата апаратура е осигурена от МУ-София за научни цели, за обучение на младите лекари и на студентите по медицина

Д-р Зоя Кунева, завеждащ Отделението за неинвазивна диагностика в кардиологичната клиника на „Александровска“ уточни, че наличието на 3D и 4D опция означава, че апаратът е от експертен клас с висока разделителна способност. Това дава възможност да се извършва качествена и прецизна оценка на анатомията и функционалното състояние на съдовете и сърцето.

„С него получаваме обемни триизмерни образи и проследяваме в динамика промени в клапите, структурни промени в сърдечния мускул, големина и функция на сърдечните кухини (т.нар. кинетика) и други“, поясни д-р Кунева.

Специалистката уточни, че няма противопоказания за изследване с ултразвук.

Изследването с модерния апарат се прилага за ранна и точна диагностика на сърдечносъдовите заболявания. С него динамично се проследява хода на болестта. Лекарите ще могат да държат под контрол инвазивни манипулации. Ехографът ср използва и за мониториране (наблюдение) на лечението. Методът е безопасен, неинвазивен, безболезнен, няма вредно лъчение, достъпен е и на ниска цена.

„Тази най-нова ултразвукова технология не замества ангиографското изследване, но ориентира до голяма степен за наличието на съдови промени в изследваната зона и за нарушения във функцията на сърдечния мускул, така че ултразвуковото изследване не може да замени на 100% инвазивното изследване, но позволява да се прецизират показанията за него“, уточни д-р Кунева.

Всеки пациент, който е хоспитализиран в Клиниката по кардиология на Александровска болница може да бъде прегледан с новия ехограф.

В болницата има официални тарифи, които информират гражданите за цената и условията, при които се извършва прегледа с най-модерния ехограф в света.

Обадете се за преглед с най-модерния ехограф в света на телефон 02/9230 232

Разбира се, трябва да се има предвид, че желаещи има много. Това налага известно изчакване на деня за преглед с новия ехограф. Затова, пациенти, които имат по-тежки сърдечни заболявания е добре да имат предвид това малко неудобство.

УМБАЛ Александровска ЕАД

Адрес:
1431 София
бул. „Св. Георги Софийски“ № 1
факс: 02/9230 646
umbal.alexandrovska@gmail.com
www.alexandrovska.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *