Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов кибернож лекува рак в пловдивска болница

След успешна терапия с кибернож трима пациенти – двама с рак на простата и един с тумор на гръбначния стълб, си тръгнаха здрави от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив

кибернож
Благодарение на новата технология пациентите бяха излекувани от рак на гръбначния стълб и рак на простата.

Модерният апарат работи в Клиниката по лъчелечение от април 2017-та година. Засега, той е единствен в страната.

За целта на лечението с кибернож на пациентите се поставят фидюшъли. Това са специални импланти. Те трябва да бъдат поставени в и/или около тумора на меките тъкани. Имплантите (фидюшълите) служат като ориентир по време на облъчването. При формации на подвижни органи това е много важно, за да може облъчването да е точно и ефективно. Фидюшълите се поставят под компютърно томографски контрол, който се извършва от хирургичните клиники.

С помощта на модерната апаратура в пловдивската болница се облъчват първични и вторични злокачествени новообразувания. Те може да бъдат не само в гръбначния стълб и простата, но и в черния дроб и интрахепаталните пътища, белия дроб и надбъбречната жлеза. Новият кибернож е изключително ефективен и при доброкачествени новообразувания на черния дроб.

Операцията на карценом на гръбначният стълб беше извършена сравнително наскоро. Специалистите от пловдивската болница са много доволни от постигнатите резултати. За целта на лечението се използва специална програма, която позволява постоянно проследяване по време на облъчването. Започнато е и лечение на пациенти, които имат тумори на костите на таза.

Така изглежда новия кибернож в Пловдив, източник на снимката: dariknews.bg

Лечението с киберножа в УМБАЛ „Св. Георги“ е безплатно

За около 10 месеца с помощта на модерния кибернож в УМБАЛ „Св. Георги“ са лекувани 28 пациенти.

Уникалният и единствен, засега, апарат е включен в Националния рамков договор за 2017 г. За лечението с него е договорена отделна клинична пътека. По този начин за здравноосигурените пациенти терапията е напълно безплатна. Болните трябва да представят необходими документи и изследвания.

Документите се приемат след предварителна уговорка на телефони: 032 602 330 и 0887 705 636.

Те ще бъдат разгледани в рамките на една седмица. При одобрение ще се назначат дата и час за изследване, за които пациентите ще бъдат информирани на посочен от тях телефон.

Апаратът е разположен в База 1 на УМБАЛ „Свети Георги“, на бул. „Васил Априлов” 15A, в специално построена за целта и напълно оборудвана сграда, разположена срещу КЛЛ.

Източник: dariknews.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *