Народни рецепти при висок холестерол

Смесват се и се разбъркват внимателно 60 г листа от мечо грозде, по 50 г коренища от пирей и плодове от магданоз и 25 г коренища от кръвен здравец. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Вари се 10 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г плод от шипка, конопено семе, листа от живовляк и листа от червена боровинка. 2 супени лъжици от сместа се залива с 500 г вряща вода. Вари се 10 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

В продължение на 15 дни болният да пие вместо вода отвара от 6 счукани ореха, варени на тих огън в 1 литър вода 20 минути.

1 килограм дрянови клончета се нарязват на ситно и се варят в 2 литра вино и 2 килограма захар. Ври докато се сгъсти като сироп. Пие се по 1 супена лъжица 4 пъти дневно 15 минути преди хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г листа от подбел, цвят от ружа, цвят от лопен, семе от анасон и корени от сладка папрат. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Ври 10 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 5 пъти дневно по 100 г топла отвара.

Оценете статията
Оценка 4 от 1 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да функционира правилно този сайт използва бисквитки.