Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте тези вековни рецепти за отлична форма и дълъг живот

Всеки народ си има своите вековни рецепти за добра форма и дълъг живот

Защо да не почерпим от чуждия опит?

Традиционни лечебни методи, дребни рецепти, екзотични билки… В някои страни народната медицина е изключително развита и предлага доказано ефикасни средства. От индийската аюрведа до виетнамската рефлексология през румънската апитерапия лечебните практики на различните народи са истинско богатство, от което можем да черпим и ние.

Италия

Какво има в чинията на столетниците?

В италианското селце Акиароли столетниците са многобройни. Дългият им живот интригува учените, които търсят тайната на добрата им форма. Първата от тях се крие в храненето, типично за Средиземноморието. Жителите на селцето сами произвеждат хранителните продукти, без да употребяват пестициди. Консумират главно прясна риба, плодове и зеленчуци, зехтин и розмарин, известен с благотворния си ефект върху умствените способности. Към това се добавя малко червено вино всеки ден, което снабдява организма с антиоксиданти. Някои сортове грозде в този регион на света са изключително богати на полифеноли. Разбира се, консумацията трябва да остане разумна – не повече от чаша-две на ден, иначе ефектът става обратен.

Но основната причина за дълголетието на жителите на Акиароли е техният начин на живот. На каквато и възраст да са, те продължават да са физически активни – ходят пеша, работят в зеленчуковата градина, ловят риба… Голяма част от тях, дори най- възрастните, редовно правят секс, което е отлично средство за здраво сърце и добро настроение.

Румъния

Лечение с пчелна отрова

2 до 5% от хората са алергични към пчелната отрова, но тя има удивителни лечебни свойства. Изследванията доказват аналгетичния и противовъзпалителния й ефект. Тя е ефикасна срещу артроза, а в някои страни се използва също срещу множествена склероза, астма и ревматизъм.

В САЩ учени работят върху създаването на противоракова терапия на базата на протеин, съдържащ се в пчелната отрова. И в Румъния качествата й са обект на много изследвания. Специално създаден институт разработва методи за използване на пчелите за лечебни цели. Според стара традиция пчелите трябва да се поставят направо върху кожата, за да я жилят. Днес са разработени техники, които позволяват да се извлече отровата, без да бъдат наранени пчелите, след което тя се инжектира или се превръща в крем, лосион или хапчета.

Япония

Изкуството на следобедната дрямка

В страната на изгряващото слънце сиестата в офиса е нещо обичайно. Тя спасява от бърнаут и повишава продуктивността. Самите началници окуражават или дори задължават служителите си да дремват набързо, защото за Япония претоварването с работа е общопризнат национален проблем. За нуждите на следобедната почивка се осигуряват специални помещения.

Достатъчни са само 15-20 минути. Тази кратка почивка има отличен ефект върху нервната и ендокринната система, помага срещу стрес, хипертония, затлъстяване и сърдечносъдови инциденти. Въобще, действа по-добре от чаша кафе!

дълъг живот
Съвети за дълъг живот

Китай

Топлинна акупунктура

След 40-годишна възраст китайците, загрижени за здравето си, практикуват тази любопитна техника, която обещава дълъг живот. Използва се клонка от естрагон – при запалването й тя излъчва специфичен спектър. Специалистът затопля с нея определени точки от тялото, сред които и прочутата точка „цзу сан ли“, разположена на меридиана на стомаха. Тя е известна още като „точка на дълголетието“ или „точка на стоте болести“. Намира се на три пръста под капачката на коляното.

Индия

Хигиена на устната кухина

Става дума за изплакване на устата с кокосово или сусамово масло. Промивката се прави на гладно и трае 15 минути. Вземете 1 с.л. от избраното масло и го използвайте като за гаргара. Старайте се да облеете с него цялата устна лигавица и да го прекарате през междузъбното пространство. След това го задръжте в устата, за да продължи да действа. Изплюйте го, когато побелее и се сгъсти при смесването със слюнката.

Този ритуал от аюрведата позволява да бъдат извлечени токсините от устата, да се намали зъбната плака и да се постигне баланс на бактериалната флора. Промивката има и избелващ ефект. Процедурата действа като масаж и отпуска челюстните мускули.

Виетнам

„Диен чан“ – лицева рефлексология

Тази техника, разработена от един специалист по акупунктура по време на войната във Виетнам, има за цел да облекчава болки от всякакъв тип. Достатъчно е да се стимулират определени точки на лицето, за да се въздейства върху цялото тяло. Всеки може да помогне на близките си чрез масажирането на тези 30 точки, които са лесно достъпни при всякакви обстоятелства. Информация за метода може да се намери в интернет.

Германия

Фрикции със студена вода

Немски лекар натуропат измисля този метод в края на 19-и век, но сега той отново е на мода. Става дума за фрикции със студена вода в слабините и перинеума – част от тялото, намираща се между ануса и гениталиите. Процедурата продължава 10-20 минути. Най-добре е да разполагате с биде, но можете да използвате и леген. Напълнете го със студена (но не ледена) вода. Използвайте памучна кърпа, натопена във водата, за фрикции на гънките на слабините и перинеума. След всяко движение намокряйте отново кърпата. Добре е по време на процедурата да сте добре облечени в горната част на тялото и обути с чорапи, за да не настинете.

Ефектът на метода е в стимулирането на чревната проходимост и прочистването от токсините, натрупани в организма. Освен това той помага за елиминиране на вредните мазнини и оптимизира метаболизма.

Лапония (Швеция)

Отвара от паразитна гъба

„Чага“ е името на гъба, която паразитира върху брезата. В областта Лапония (Северна Швеция) я наричат „дар от бога“. Тя расте при изключително сурови условия и много ниски температури, което стимулира развитието на изключителни вещества в състава й с антиоксидантно, антивирусно, противовъзпалително и противораково действие.

Класическата рецепта изисква гъбата да бъде потопена в голямо количество студена вода и варена продължително на бавен огън. Когато течността се сгъсти и покафенее, отварата е готова за пиене. Гъбите „чага“ могат да бъдат намерени и под формата на прах.

Източници:Здрaвeн жуpнaл,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *