Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рене Кох: Масаж с гореща/студена лъжица срещу бръчки, мазнини в корема и бедрата

Всички гениални идеи са прости! Това беше доказано още веднъж от немския лекар д-р Рене Кох, който измисли уникална масажна техника с помощта на прибори за хранене


Честно казано, признаваме, че отначало и ние самите не можехме да повярваме, че нищо и никаква лъжица е в състояние да ни върне здравето и красотата. Защото много добре знаем, че красотата не струва нищо през първите дванадесет години от нашия живот, след което вече е въпрос на време и пари, които сме готови да отделим за нея.

Техниката за масаж с лъжици на Рене Кох изисква малко време, почти никакви пари и не особено много специални умения. Необходимо е да имате само малко повече усърдие, да сте последователни и да си купите две чисто нови супени лъжици.

Рене Кох

Методът на Рене Кох е тестван от много дами. Факт е, че повечето са го приложили на случаен принцип. И след като са се уверили в неговата ефективност, са започнали да го прилагат редовно. Хората, наблюдаващи съпругите си и техните майки, които сутрин и вечер размахвали разни лъжици пред огледалото, започнали да изпитват сериозно безпокойство за психическото им здраве. Не, тези жени не са били луди! Те просто са положили минимални усилия за красотата и здравето си. Усилия, които са били възнаградени от максимално ефективен резултат.

„Растяхме, остарявахме, и станахме по-хубави. Отървахме се от кръговете под очите, бръчките на челото и придобихме здрав и равен тен. Дори сърцата ни се подмладиха! Затова препоръчвам уникален метода за масаж с лъжици, измислен от д-р Кох“, споделя фрау Винклер – една от най-големите и възрастни фенки на масажа с лъжици.

Училището на мама

Разбира се, Рене Кох не винаги е бил добре изглеждащ мъж на средна възраст, впечатляващ с естествена красота и воден стил. Малкият Рене е бил момче, като много други. Момче, което обичало да играе, но често игрите ми завършвали с натъртено коляно или подуто око. Майка му лекувала подутините и натъртванията по един изключително прост начин – с лъжица, която предварително охлаждала или в студена вода, или в камерата на хладилника. След като малкия Рене пораснал и стана лекар, той творчески преработва терапията на родителката си, и така да се каже, положил научна основа за това.

Революционната природа на идеята на Кох се състои в прилагането не само на студени, но и на горещи и дори ароматизирани лъжици

В резултат на това излишната течност се отстранява от тъканите, кръвоснабдяването и лимфния поток се подобряват, мускулите стават по-еластични и контурите на лицето придобиват по-голяма яснота. Но, масажът с лъжици се оказал ефективен не само за лицето, шията и деколтето.

Лъжиците са много ефективно средство за предпазване от отпускане на мускулите, мастни натрупвания на корема и бедрата и дори срещу целулит.

Правила за движение за движение на лъжиците

• Основното движение е кръгово.

• Първо по часовниковата стрелка, после срещу.

• По посока на часовниковата стрелка масажът винаги е с натиск, но в обратната посока не можете да натиснете по никакъв начин, така че да няма обратно изтичане на тъканна течност.

• Кожата трябва да бъде чиста, без грим.

• Като масажна основа можете да използвате кремове, както и естествени етерични масла.

• Оптималното време за процедури със студени, топли или ароматни лъжици е веднага след събуждане.

Малко разяснение

1. Поставете топла лъжица в кухината на деколтето и движете кръгообразно към аксиларните кухини. Можете да намажете лъжицата със затоплено масло от пшеничен зародиш.

2. Антицелулитен масаж. Нужна ви е студена лъжица със сметана. Първо, масажирайте вътрешната страна на бедрото отдолу, а след това и външната страна.

3. Голямата лъжица за салата се охлажда и се прикрепя към глутеалните гънки. Масажирайте с кръгови движения в посока от центъра към страните, после отдолу нагоре.

4. Красотата изглежда ледено … Потопете лъжицата в плитък съд с лед. След това я прикрепете към клепачите. Това ще помогне за премахване на торбичките и тъмните кръгове под очите.

5. Отслабване не с глад, а от студ! Студената лъжица първо движете по часовниковата стрелка около пъпа, после нагоре и навън (с усилие!). Помага да се отървете от мазните образувания в областта на корема и талията.

6. Гърбът трябва да се масажира, като лъжицата се движи от кокцикса нагоре. Циркулярните масажи са насочени по посока на часовниковата стрелка от гръбнака към ребрата.

Предлагаме ви видео на масажа с лъжици на Рене Кох. Показано е от руската лекар и козметик Анджелика Шандра и е много подходящ за начинаещи.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *