Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уникално медицинско чудо: Български лекари спасиха мъж, погълнал силно токсичен пестицид

Никой не вярвал, че мъжът от Златарица ще оживее

Лекари от отделението по реанимация на великотърновската болница спасиха пациент, погълнал смъртоносна доза препарат за растителна защита.

39-годишният мъж от град Златарица бил приет в отделението на 18 декември 2017 г. минути след като опитал да се самоубие със силно токсичния пестицид „Нуреле“. За да бъде сигурен във фаталния край, мъжът погълнал 100 мл. препарат, от който смъртоносната доза е едва 20 мл.

Когато бил докаран в болницата, пациентът бил в критично състояние и никой дори и от лекарите изобщо не вярвал, че ще оживее. Погълнатият фосфорен пестицид е силно токсичен. Той засяга дишането, сърдечната дейност и работата на почти всички органи и блокира ензима холинестераза.

При нормален човек стойностите на този ензим в човешкия организъм са между 5000 и 12 000, а когато мъжът бил докаран в болницата, неговите стойности били около нулата.

медицинско чудо
Уникално медицинско чудо

Веднага след приема пациентът бил включен на апаратна вентилация, направена му е трахеотомия и многократни хемодиализи. И чудото, на което никой не вярвал и не очаквал, станало.

Реакция

Самоубиецът отворил очи и станал контактен, пише „Тeлегрaф“. Отначало, когато разбрал, че опитът му да сложи край на живота си, излязъл неуспешен, той буйствал. След това обаче постепенно се успокоил и започнал да съдейства на лекарите.

А месец и половина по-късно бил изписан жив и здрав от болницата и взет от близките си. За лечението му са използвани общо 2919 ампули от антидота атропин.

На изпроводяк началникът на реанимацията д-р Сибила Маринова посъветвала самоубиеца повече да не се бърка в Божиите работи, защото явно не му било писано да си отива още от този свят.

Лекарката смята да опише необикновения случай и в специализираните списания и да го представи на някои от медицинските форуми като уникално медицинско чудо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *