ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВАСКОТАСИН / VASCOTASIN

Съдържа триметазидин дихидрохлорид, натриев хлорид, повидон, магнезиев стеарат, целулозен ацетат, хипромелоза

Предназначение

васкотасинВАСКОТАСИН се използва заедно с други медикаменти за лечението на стенокардия при възрастни пациенти. Повлиява симптоми като болка в гръдния кош, която е свързана с проблемни състояния на коронарните артерии.

Как се употребява

ВАСКОТАСИН се включва в терапията на сърдечно болни по лекарско предписание. Стандартната дневна доза е две таблетки по 35 мг, на два приема – сутрин и вечер, по време на хранене. Таблетките се поглъщат цели. При пациенти в напреднала възраст – над 75 години, и бъбречно болни е възможно дневният прием да бъде редуциран.

Ако е пропуснат прием, изчакайте времето за следващия и вземете обичайната доза. Не се препоръчва прием на двойна доза за компенсация; не се препоръчва самоволно превишаване на дневните дози. Ако неволно е прието по-голямо количество от продукта, незабавно трябва да се потърси медицинска помощ. Всяка корекция в режима на прием трябва да бъде под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

При терапии с ВАСКОТАСИН е възможно да се проявят алергични реакции като обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане, преглъщане и говор. Появата на някой от описаните симптоми е сигнал да потърсите незабавно медицинска помощ.

Сред споменаваните странични ефекти с честа проява са главоболие и замаяност, гадене, повръщане, болки в корема, диария, сърбеж и уртикарии. Пациенти са подавали оплаквания и за промени в сърдечния ритъм, тахикардия, замайване и падания, понижаване на кръвното налягане. Споменавани са и неволеви движения на крайниците, влошено качество на съня, запек, отклонения в показателите на кръвната картина, чернодробни смущения и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВАСКОТАСИН не се използва при алегия към една или повече съставки на медикамента.

Този продукт е предназначен за лечение на възрастни; не се използва за деца и подрастващи под 18 години.

Медикаментът е противопоказан при тежки бъбречни заболявания и болестта на Паркинсон.

ВАСКОТАСИН е противопоказан при кърмене. Продуктът може да бъде с ограничено приложение по време на бременност, но само след задълбочен анализ за възможните рискове и само под лекарски контрол в конкретния случай.

Не се препоръчва шофиране, ако приемът на медикамента причинява замайване и влошена координация на движенията.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за опасни лекарствени взаимодействия на ВАСКОТАСИН с други продукти. Въпреки това всяко съвместяване или паралелен прием следва да бъде обстойно анализирано от лекуващия, с оглед безопасността на пациента.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 60 таблетки по 35 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *