Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГРИПОСТАД / GRIPOSTAD

Съдържа парацетамол, витамин С, аспартам, лимонена киселина, етилцелулоза, колоиден силициев диоксид, захароза, аромат на лимон

Предназначение

грипостадГРИПОСТАД е лекарствен продукт за обезболяване и смъкване на повишената температура. Препоръчва се при простуди и грип като средство за симптоматична терапия. Помага също при зъбобол и при болки по време на месечен цикъл.

Как се приема

ГРИПОСТАД под формата на топла напитка е средство за краткотрайна терапия – в рамките на три дни без лекарско наблюдение. Ако е налице медицински контрол, медикаментът може да се взема в препоръчани по-високи от стандартните дози и за по-дълъг срок.

Еднократната доза е едно саше; максималният прием в рамките на денонощие е 4 сашета. Минималният интервал между два приема е 6 часа.

Съдържанието на едно саше се изсипва в чаша, залива се с топла вода и се изпива на глътки. Пациенти със заболявания на бъбреците и черния дроб спазват интервал от поне 8 часа между два приема.

При предозиране е възможно да се проявят симптоми като стомашна болка, гадене и повръщане, бледност, изпотяване, общо неразположение и сънливост. Тъй като активната съставка на продукта е парацетамол, превишената доза може да окаже негативно въздействие върху черния дроб – особено при продължителен прием. Не са изключени сериозни увреждания на черния дроб, панкреаса и сърцето. В подобни случаи задължително се търси навременна медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Освен споменатите странични ефекти при предозиране, терапията с ГРИПОСТАД може да стане причина за алергични реакции – кожни обриви, дихателни смущения – до спазъм, алергичен шок. В подобни случаи незабавно трябва да бъде потърсена лекарска намеса.

За ГРИПОСТАД са съобщавани нежелани ефекти като промени в кръвните показатели и повишен риск от кървене, нарушения във функциите на черния дроб и жлъчката.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГРИПОСТАД не се употребява при алергия към парацетамол или друга съставка на продукта.

Не се използва за лечение на пациенти под 10-годишна възраст или с тегло по-ниско от 40 кг заради риск от превишена доза на кг.

Продуктът е противопоказан при пациенти с чернодробни заболявания, особено в напреднал стадий.

Рискови пациенти, за които е необходима индивидуална оценка на риска при прием на ГРИПОСТАД, са страдащите от алкохолизъм, хепатит или бъбречни заболявания.

Бременни и кърмачки могат да приемат продукта за краткосрочно лечение, но само след консултация с лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием с някои продукти е противопоказан, а при други са необходими корекции в режима на прием или дозировките. Затова е необходимо при изписването на ГРИПОСТАД да се установи какви други лекарства приема или е приемал доскоро пациентът. Предупреждението се отнася за продукти като пробенецид, фенобарбитал, метоклопрамид, салициламид, антикоагуланти, холестирамин, лекарства за СПИН, други медикаменти с парацетамол.

________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 5 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *