Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народно лечение на чувствителен стомах

Сутрин, обед и вечер 30 минути преди ядене болния трябва да взема по една супена лъжица смес от чист маслинен зехтин 300 грама, чист пчелен мед 500 грама, изсушени и стрити на прах листа и цвят от жълт кантарион 4 супени лъжици или пък да изпива на малки глътки сока на една глава червен кромид лук, току-що изстискан и подсладен с една чаена лъжичка пчелен мед или захар.

Двадесет минути след едно от горните средства се изпива една чашка от 75 грама отварка от босилек, жълт и червен кантарион, бял и жълт равнец, див копър, лайка, мента, пиперита, пелин, подъбиче, полски хвощ, слез и синя тинтява по 50 грама от всяка. От тази смес 2 супени лъжици се запарват с 500 грама вряща вода, след това заедно с една чаена лъжичка анасон на тих огън се варят още десет минути. Като изстине се прецежда.

Вечер преди лягане се прави 1-2 вечери топла клизма с чай от лайка. На корема се поставя компрес, натопен в топла отварка от листа и цвят на джоджен. Три супени лъжици се запарват с 600 грама вряща вода и се варят още 5 минути. Като изстине се прецежда. При подуване на корема от газове, той се налага с торбичка, ушита на три джоба, напълнени или с житни трици, напръскани с малко гореща вода, за да се овлажнят или с топла лапа от прясно зеле, ситно нарязано с прибавка на една китка листа от магданоз, ситно нарязан и 100 грама прясно мляко. Вари се да стане гъста лапа и преди поставянето и се поръсва с една супена лъжица захар. Едновременно във всички случаи на тила се поставя торбичка, напълнена с хладък, пресен селски квас, забъркан отпреди 4 часа, засилен с една супена лъжица сурови диви кестени, настъргани с кората. Държат се цяла нощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *