Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на катарален стоматит

Сутрин, обед и вечер 10 минути преди ядене болният да изпива по една чашка отварка от 75 грама от агримония, лайкучка, синя тинтява, червен и жълт кантарион, бял равнец и подъбиче по 50 грама всяка. От тази смес две пълнени супени лъжици се запарват с 500 грама вряща вода и след това на тих огън с прибавка на 1 супена лъжица мед се варят още 10 минути. Като изстине се прецежда.

Два часа след ядене се изпива по една чашка от 75 грама отварка от полски хвощ, бударица, исландски лишей по 50 грама, спирея и пача трева по 75 грама. От тази смес две супени лъжици се запарват с 500 грама вряща вода и след това на тих огън се варят още десет минути. Като изстине се прецежда.

Вечер преди лягане 1-2 вечери подред по една топла клизма с чай от лайка. Следват парна баня на главата с чай от лайка за 5-10 минути, меняваща баня на краката до под коленете и коремен компрес от 4 хасени парчета, натопени в топла отвара от трина. Едно временно с това на тила и на шията с цялата долна челюст се поставят торбички, напълнени с пресен селски хлебен квас, засилен на всяко място с по 1-2 супени лъжици сурови диви кестени, настъргани с кората, а при липса на кестени с 1-2 супени лъжици пресни корени от полски бъзак, но ситно нарязани и счукани в дървен хаван на кашица. Държат се цяла нощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *