ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Поставете два пръста върху ключицата и отпушете носа (ефикасен сезонен масаж)

За да отпушите носа не винаги е нужно да ползвате капки – били те от аптеката, или най-обикновен физиологичен разтвор, който може да си приготвите у дома

отпушване на носа
Ако ползвате някои от най-разпространените и ефикасни масажни техники за отпушване на носа, познати от източната медицина, също ще може да дишате свободно.

Студено е, а някъде вече е натрупал и сняг. И как няма, като Коледа и Нова година са само след около 2-3 седмици. Но, радостта от празниците обичайно е придружена и от настинки за много от нас.

Сякаш не е достатъчна високата температура, болките в гърлото и кашлицата да ни тормозят от сутрин до вечер… За да е пълно „щастието“ налице е и затруднено дишане. Капките срещу обикновена настинка са добро средство за защита, но ефектът от тях е кратък. Какво би се случило, ако при настинка приложите един бърз масаж от източната медицина?

Днес ще ви покажем как да се отървете от запушения нос само с помощта на ръцете. Тази проста масажна техника ще помогне на носа ви да диша отново и с пълен капацитет. Навярно знаете, че масажът е ефективен метод, който все още не е навредил на никого!

1. Първо поставете 2 пръста върху ключицата. Да, това е мястото, откъдето започва ключицата! Меки кръгови движения с показалеца и средния пръст, повторени 30 до 40 пъти в свръхчелюстната област . Този целеви интензивен масаж премахва отока и помага бързо да се справите с назалната конгестия.

2. След това трябва да разтриете врата си с ръце в посока отгоре надолу. Необходимо е да се извършат 30 движения.

3. Последният етап от масажа при настинка е мек и релаксиращ масаж на ушите. Това е не само приятно, но и много полезно занимание! Всичко, което трябва да направите, е да поставите пръстите си около ухото си и внимателно да масажирате ушните миди за минута.
Повторете тези действия, докато не се почувствате облекчени. Накрая, леко издърпайте ушите нагоре, няколко пъти. След известно време ще започнете да усещате, че назалните синуси са станали по-свободни и дишането се е подобрило забележимо.

Малко помощ за едно още по-леко дишане

И ако в отчаянието си все още искате да сложите нещо в носа си, не бързайте да тичате до аптеката.

Първо – направете хубава промивка с физиологичен разтвор.

След това направете парна баня със разтвор на сода бикарбонат.

В купа сложете вряла вода, в която има разтворена сода за хляб, и дишайте. Стойте с глава под одеялото колкото се може по-дълго. Тази процедура буквално ще ви освободи.

Масажът, комбиниран с парна баня и промиване на носа с физиологичен разтвор помага бързо и ефективно да се очисти носът, да се отървете от тежестта в главата и да се възобнови назалното дишане.

Ето и точната рецепта на физиологичния разтвор. Разтворете половин чаена лъжичка сол в чаша топла вода и разбъркайте. Ноздрите се изплакват последователно със спринцовка, сякаш изсипвате течността през носа. Всяка част от течността трябва да се изсипва през съседната ноздра.

Не оставяйте останалата част от разтвора в носната кухина. За да се освободите напълно от него, извършете няколко остри издишания през носа. Сега знаете как да се отървете от настинката и запушения нос само с няколко прости рецепти и манипулации.

Както сами виждате, от злополучния ринит лесно можете да се отървете и у дома, без да прибягвате до помощта на фармацевтични продукти. Запомнете тези прости и ефективни съвети и бъдете здрави!

Източник: justlady.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *