ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Този път лекарят не предписа само хапчета, а и упражнения. Вече не страдам от световъртеж

При замайване на главата и световъртеж човек може да изпита както лек дискомфорт, така и напълно да загуби равновесие. Ето защо световъртежа не бива да се подценява

В наше време много млади и стари хора страдат от замайване и световъртеж. Това състояние може да бъде хронично или да изненада напълно здрав човек.

Причините за замаяност и световъртеж могат да бъдат много и различни – от скок на кръвното до болест на Мениер. Често лекарите предписват различни лекарства, за да се справят с това състояние. Но както знаете, в допълнение към ползите в даден случай, те могат и да навредят на тялото.

Затова по-добрите специалисти, освен хапчета, предписват и упражнения. Днес ще ви кажем как да правите някои от тях, за да си помогнете сами, когато всичко започне да плува пред очите ви.

Как да се отървете от замаяност и световъртеж?

Експерти от Университета на Колорадо (САЩ) смятат, че замайването, независимо от причината за него, започва с натрупването на напрежение във вътрешното ухо. Когато достигне връх, човек започва да губи координация. Лекарите стигнаха до извода, че някои упражнения могат да намалят този стрес, като по този начин ви освобождават от замаяност или намаляват неговата проява.

УПРАЖНЕНИЯ ПРИ ЗАМАЯНОСТ НА ГЛАВАТА И СВЕТОВЪРТЕЖ

1. Застанете на колене и се опитайте да седнете на краката си. Ръцете са в положение свободно до тялото.

2. Леко започнете да накланяте главата си назад. Не се притеснявайте, в този момент замаяността може да се увеличи. Задръжте в това положение за 3-5 секунди.

3. Върнете се в началната позиция (изправени и на колене), сложете ръцете си на пода пред вас. Обърнете се и сложете главата си на пода.

4. Останете така – наведено тяло и допряна до пода глава. Сега започнете леко да обръщате ту на едната, ту на другата страна. Започнете от страната, която чувате звук. Ще изглеждате така, все едно сте допрели ухо до пода и слушате какво се случва под земята.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Самото състояние на замаяност не е животозастрашаващо, но може да показва сериозни здравословни проблеми. Ето защо, в случай, че главозамайването и главоболието започват рязко и са съпроводени с нарушения на речта, слабост и изтръпване на крайниците, трябва незабавно да се обадите на бърза помощ.

Опитайте се да правите тази лесна гимнастика и може би никога няма да ви се налага да приемате лекарства за световъртеж с недоказан произход. Разкажете за тази техника и на вашите приятели в социалните мрежи!

Източник: www.aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Този път лекарят не предписа само хапчета, а и упражнения. Вече не страдам от световъртеж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *