Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДОКСИПРОКТ / DOXIPROCT

Съдържа калциев добезилат монохидрат, лидокаинов хидрохлорид, полисорбат 80, пропилгалат, бутилхидроксианизол, лимонова киселина, цетилов алкохол, полиетиленгликоли, пропиленгликол

Предназначение

доксипроктДОКСИПРОКТ е едно от средствата за лечение на хемороиди и анални фисури. Представлява унгвент, чиито основни компоненти – калциев добезилат монохидрат и лидокаинов хидрохлорид, укрепват стените на засегнатите кръвоносни съдове в проблемната зона и неутрализират болезнените симптоми. Препоръчва се при терапии, насочени към оздравяване при външни и вътрешни хемороиди, пруритус и тромбози, анални фисури, следоперативни състояния при хирургично лечение на посочените заболявания.

Продукт за локално външно приложение.

Как се приема

Тънък слой от унгвента ДОКСИПРОКТ се полага върху болната точка 2-3 пъти дневно. Задължително едната процедура е сутрин, а втората вечер, преди лягане. Препоръчително е процедурата да се изпълнява и след дефекация.

Ако се касае за вътрешен проблем, медикаментът се вкарва в аналното отверстие с помощта на специален апликатор, който се завинтва към тубичката. Стандартната туба съдържа десет дози за вътрешна обработка на проблемната зона.

Ако пропуснете процедура, продължете терапията по първоначалния план; не трябва да се полага двойна доза унгвент с цел компенсиране на пропуснатото. Подобрението обикновено настъпва няколко дни след началото на терапията. Ако това не се случи, обсъдете с лекуващия друг вид терапия.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на ДОКСИПРОКТ може да предизвика алергични реакции, изразени в сърбеж и обриви, или треска.

Съобщавано е за поява на парене и болка в третираната зона, както и за промени в чревния пасаж. Всеки симптом, който може да се свърже с прилагането на унгвента, следва да бъде съобщен на лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДОКСИПРОКТ не бива да се употребява при алергични реакции, провокирани от основните компоненти или помощни вещества.

Пациентите с бъбречна недостатъчност са рискова група; при лечение с ДОКСИПРОКТ в този случай се търси оздравителен ефект за възможно най-кратък срок на приложение.

При поява на кръв в изпражненията с или без болезнени симптоми – лечението с този медикамент се прекратява и се предприемат необходимите диагностични и терапевтични процедури.

Бременни и кърмачки се консултират предварително за безопасното прилагане на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването на този продукт с други медикаменти следва да бъде препоръчано от лекар. Специалистът отчита възможни промени в действието на лекарствата и ако е необходимо, прави корекции в състава и начина на употребата им.

_______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *