ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МОКСОГАМА / MOXOGAMMA

Съдържа моксонидин, лактоза монохидрат, кросповидон, повидон К 25, магнезиев стеарат, хипромелоза, титаниев диоксид, макрогол 400, железен окис

Предназначение

моксогамаМОКСОГАМА е един от лекарствените продукти за контрол на повишеното кръвно налягане. Прилага се при леки до умерено тежки форми на хипертония, ако високото кръвно не е следствие от болестни изменения в други органи.

Как се приема

Приемът на МОКСОГАМА се препоръчва от лекар; лекуващият определя дозировки и схема на терапия в зависимост от индивидуалните характеристики на пациента. Специалистът избира и варианта на таблетките от 0.2, 0.3 или 0.4 мг като най-подходящ.

Терапията започва с една таблетка от 0.2 мг сутрин; при необходимост лекуващият увеличава дневната доза плавно, като прави необходимите корекции през триседмични интервали. Възможно е да се достигне до дневна доза от 0.6 мг, което е максимално допустимото; в този случай се правят два приема – сутрин и вечер, като цялото количество се разпределя равномерно. Позволено е единият прием да преобладава, но в рамките до 0.4 мг.

При пациенти с умерена степен на чернодробни или бъбречни увреждания допустимите дози са съответно 0.2 мг единична и 0.4 максимална в рамките на деня. При тежки форми медикаментът е противопоказан.

Възможни нежелани ефекти

МОКСОГАМА причинява световъртеж, главоболие и пресъхване на устата в началната фаза на терапията; тези симптоми са преходни.

Предозирането може да причини на пациентите неприятни усещания като слабост и умора, виене на свят, силен спад на кръвното, отпадналост и потиснатост, забавяне на пулса, повръщане. Не са изключени смущения в мозъчната дейност и дихателни проблеми. Тези състояния имат нужда от медицинска намеса, затова своевременно търсете помощ.

Ако е пропуснат редовен прием на таблетките, пациентът трябва да се върне към лечебната схема при първа възможност – без да удвоява приема с цел компенсиране. Приемът не бива да се прекратява без лекарско мнение по въпроса; отказът от медикамента се прави плавно, в рамките на около две седмици.

Има информация също за чернодробни смущения, зрителни проблеми – сърбеж и парене на очите; отслабване на либидото, задържане на течности и отоци.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МОКСОГАМА не се използва при алергия към основния компонент или към някое от помощните вещества.

Продуктът не се употребява при пациенти със силно забавен пулс, при увреждания на сърдечния мускул, сърдечна недостатъчност и влошено кръвоснабдяване на сърцето, при тежки бъбречни и чернодробни увреждания, при проблемно периферно кръвоснабдяване, Паркинсон, глаукома, депресия, епилепсия.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 16 години.

Взаимодействие с други медикаменти

МОКСОГАМА се съчетава с други лекарствени продукти само под лекарски контрол и след оценка за възможните негативни ефекти от паралелния прием. Обикновено се обръща внимание върху случаите, когато е налице риск от усилване на въздействията. Специална преценка се прави при необходимост от съчетаване с други лекарства за понижаване на кръвното налягане, антидепресанти, сънотворни, успокояващи.

Рискови пациенти, при които е необходима индивидуална преценка за безопасен прием на МОКСОГАМА, са тези с прекаран инфаркт на миокарда, с проблеми при оросяването на мозъка, с нарушено кръвоснабдяване на крайниците.

Прием на лекарството едновременно с алкохол усилва алкохолното въздействие.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 30 таблетки по 0.2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *