Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПАНАНГИН / PANANGIN

Съдържа калиев и магнезиев аспартат анхидрид, безводен силициев диоксид, поливидон, магнезиев стеарат, талк, царевично и картофено нишесте, макрогол 6000, оцветители

Предназначение

панангинПАНАНГИН е продукт за допълващо лечение при сърдечна недостатъчност, сърдечни аритмии и състояния след инфаркт. Приемът му подобрява метаболитните процеси, отнасящи се до кондицията и функциите на нервната система и мускулите. Подходящ е за преодоляване на калиев и магнезиев дефицит в организма.

Как се приема

Стандартният прием на ПАНАНГИН е три пъти дневно по една или две таблетки. По преценка на лекуващия дозата може да бъде увеличена на 9 таблетки дневно, разпределени по равно на три приема.

Таблетките се поглъщат цели, с малко вода след хранене. Последното условие е много важно, тъй като стомашната киселина би намалила ефекта при поглъщане на гладно. За продължителността на приема се консултирайте с лекар.

Няма информация за сериозни отклонения при предозиране, но то не е желателно. Ако все пак се случи, непременно трябва да се направи консултация с медицинско лице.

Възможни нежелани ефекти

Не са известни съобщения за проява на странични ефекти от приема на ПАНАНГИН, които са опасни за здравето на потребителя. Възможно е употребата на продукта да причини по-честа дефекация. Обикновено това се случва при приема на максимално допустимите дози, за по-продължителен срок.

Възможни са алергични реакции към активните съставки или към някое от помощните вещества в продукта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПАНАНГИН не се прилага при алергия към една или повече съставки на продукта.

Този продукт не се препоръчва при бъбречно увреждане, бъбречна недостатъчност, Адисонова болест, твърде ниско кръвно налягане, проводни нарушения на сърцето.

Приемът на ПАНАНГИН е допустим само под лекарски контрол, ако някакво заболяване на пациента повишава стойностите на калия в кръвта му.

Бременни и кърмачки могат да приемат продукта, ако лекуващият прецени това за безопасно за всеки конкретен случай.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако се налага прием на ПАНАНГИН паралелно с тетрациклини, натриев флуорид и продукти с железни соли, между продукта и тях следва да се осигури тричасова пауза – ПАНАНГИН променя усвояването на изброените лекарства.

Особено внимание се изисква при съвместяване с калий-съхраняващи диуретици и АСЕ-инхибитори поради риск от развитие на завишени стойности на калия; наложителен е контрол.

Този лекарствен продукт може да бъде прилаган и под формата на инжекционен разтвор.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 50 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *