ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Оргазъм на сън: какво означава това?

Усещането за оргазъм на сън е обикновен хормонален процес. И е почти толкова естествено и полезно за тялото усещане, колкото и оргазъм в будно състояние

оргазъм на сън

Оргазъм на сън – малко от нас ще признаят, че това е едно от най-приятните и изразителни усещания. Оргазъм на сън, без да е налице сексуален контакт, е един от най-сладките моменти през нощта – като светкавица в топла лятна нощ, след която следва дълго чакан хладен дъжд… Но какво предизвиква появата на тази ярка светкавица, без да бъде стимулирана нито една ерогенна зона? Нека разберем!

Оргазъм на сън

1. Еротичен сън

Често такъв оргазъм е последица от появата на еротичен сън. Ярката сексуална картина води до увеличаване притока на кръв към гениталиите. В резултат на това получаваме ерекция или оргазъм.

Също така е възможно ситуацията да се обърне, когато увеличаването на кръвообращението в гениталните органи провокира появата на еротични сънища в съня. Точната причина за оргазъм може да бъде назована след като прецените какви точно са вашите усещания.

2. Позата

Изненадващо, появата на нощен оргазъм може да бъде повлияна и от позата, в която спите. Спането по корем може да предизвика по-интензивни и емоционални сънища. Това се дължи на по-близък контакт на гениталиите с леглото и спалното бельо.

3. Жените изпитват оргазъм в сън много по-често, отколкото мъжете

Това се случва не само по време на пубертета. Много дами, които отдавна сe въздържат от сексуален контакт, изпитват често нощни оргазми.
Според проучване, проведено през 1986 г., 37% от жените редовно получават удовлетворение в съня си.

4. Мъжете в съня могат да имат множество ерекции

Да, през нощта момчетата и мъжете могат да почувстват сексуална възбуда повече от веднъж. Ерекцията в този случай е пълна и частична. Но това не винаги се случва с оргазъм. Уви, причината за ерекцията понякога е банален поток на кръв към мъжкото достойнство.

5. Оргазъм в съня преди менструация

Най-често жените имат нощни оргазми по време на менструация и директно през критичните дни преди да се появи кръвотечението. По това време се наблюдава повишаване на нивото на половите хормони и в резултат жената лесно се възбужда.

Оргазъм в средата на нощта могат да изживеят и жените, които са на по-сериозна възраст. Организмът на по-слабия пол изисква сексуална активност, докато либидото на партньора постепенно избледнява. В тази възраст жените често изпитват сексуално недоволство, което се запълва в съня.

Някои напразно смятат нощните оргазми за неморални и грешни

Трябва да успокоим тези хора – лекарите смятат това явление за норма. Всъщност, ако живееха през Средновековието, хората с нощните оргазми щяха да бъдат екзекутирани. Източната медицина предлага допълнително лечение за онези, които не изпитват нощна възбуда. Но, всичко това вече е в миналото. На нас ни стига да знаем, че нощните оргазми са полезни за хормоните.

Към днешна дата медицината е предприела стъпка за изучаването на сексологията. И човек, който преживява нощни оргазми, е само за завиждане. В края на краищата, той изпитва наслада не само докато е буден, но и в състояние на сън.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *