Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са заболяванията, виновни за честото подуване на корема?

Поне веднъж в месеца на всеки от нас се е случвало да се оплаче от подуване на корема. Това състояние е характерно при някои заболявания, които трябва да се имат предвид

подуване на корема

Подуването на корема се наблюдава и след преяждане, както и като резултат от неправилна диета. Налице са болка в областта на стомаха, дискомфорт, подуване на корема и газове – всичко това дава огромно неудобство. Но ако някои хора имат този проблем само от време на време, други страдат от подуване на корема през целия ден.

Каква е причината за това неприятно здравословно състояние? Всъщност, източникът на проблема може да бъде различен – както като следствие от храна, така и като симптом на заболяване.

За какви заболявания може да алармира подуването на корема? 

болки и подуване на корема

1. Хроничен панкреатит

В този случай тялото няма определени ензими за преработка на храната. В резултат на това подуването се случва след като е приет определен вид храна. Избягвайте прием на алкохол и мазни храни.

чувство за подутост в корема

2. Синдром на раздразненото черво

Възпалението възниква поради прекъсване функционирането на двигателната функция на червата. В този случай неприятните усещания в корема са съпроводени от силна болка.

3. Дисбактериоза

Възпалението става последица от смущение в баланса на микрофлората. Вредните организми започват да произвеждат газове (амоняк, сероводород, метан).

4. Лактозна непоносимост

Често в тялото на възрастните има липса на ензими, които помагат да се абсорбира лактозата.

5. Запушване на червата

Този патологичен синдром се наблюдава при хора с неоплазми и полипи в червата. Това става пречка за проходимостта на червата и нормалното придвижване на храната.

храни, водещи до подуване на корема

6. Недохранване

Една от най-честите причини за подуване на корема е необичайната диета. Пиенето на големи количества газирани напитки, сладки, тестени изделия, картофи и бобови растения може да предизвика силен метеоризъм.

В допълнение към горепосоченото, диетолозите съветват да се избягва прием на някои храни в тандем. На първо място, това засяга плодовете: те трябва да се консумират един час преди главното хранене или два часа след хранене.

подуване на корема

 

Как да се отървете от подуване на корема?

Ако проблемът с подуване на корема не е свързан с някаква болест, можете да облекчите болезнените симптоми, като вземете няколко таблетки активен въглен. Също така е необходимо да се изключат от диетата продукти, които причиняват ферментация. Подобрете доброто си състояние чрез прости физически упражнения.

В деня след подуване на корема е необходимо да се даде на червата почивка: през деня да се яде само варен ориз и да се пият билкови чайове. След това трябва да преразгледате дневното меню: по-добре е да се ориентирате към по-чест прием на вегетарианска храна.

Като ястие, оризът е перфектен. И прясното мляко трябва да се замени с извара, кисело мляко или кефир. Не се притеснявайте, че оризът би могъл да предизвика запек. Ако включите редовен прием на билкови чайове това няма да се случи. Каквито и билки да изберете за своя ароматен и лечебен чай, не пропускайте лайката и ментата – може би най-добрия избор за билки при подуване на корема.

Източник: www.healthline.com

CLA - Капсули за отслабване
CLA – Капсули за отслабване

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Кои са заболяванията, виновни за честото подуване на корема?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *