Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хроничният простатит може да предизвика много усложнения

Простатитът не е болест, а ес­тествен възрастов процес на старее­не. Което означава, че не представлява опасност.

Истината. В резултат на хроничния простатит не само че възникват резки болки при уриниране, но се появяват проблеми и в интимната сфера – нару­шена ерекция, преждевременно семеизпразване или болки при оргазъм.

А така човек рискува да си „зара­боти“ такава болест като везикулит – възпаление на семенните торбички и епидимоорхит – възпаление на тестиси­те. Те водят до безплодие и импотент­ност. А от всичко това може да рухне дори най-силната психика.

САМО МАСАЖ И ДИЕТА ЛЕКУВАТ ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ

Простатитът се предизвиква от бактерии, затова може да се лекува и само с антибиотици.

Истината. По-рано смятаха простатита за инфекциозно заболяване и го лекуваха с антибиотици. Те се използ­ват и сега и то не само при острата форма на болестта. Но в днешно време много се промениха възгледите за нару­шенията в работата на простатната жлеза. Доказано е, че бактериалният простатит е много по-рядко срещано заболяване – само 10 на сто от всички случаи. В 90 на сто от тях причината е друга, затова тук няма да се минете само с антибиотици.

За съжаление нито едно от лекар­ствата само по себе си не може да излекува тази болежка. За лечение на простатита се назначават аналгетици и спазмолитици, интерферонови препарати, съчетаващи противови-русното и имунното действие, както и други препарати. Освен това няма да минете и без масаж на простата­та, и без диети, изключващи алкохола, както и ограничаване на лютивото, киселото, консервираното, соленото и пърженото.

ПОВЕЧЕТО ОТ БОЛНИТЕ НЕ ГИ БОЛИ НИЩО

Простатитът винаги предизвиква болка както при полов акт, така и при уриниране.

Истината. Само при половината болни възникват болки при уриниране. А при интимен контакт това се случва още по-рядко – при 5-10 на сто от слу­чаите. Останалите болни могат и да не подозират за болестта си. Защото освен острата форма на простатита, съществуват още: подостра, хронична, вялопротичаща и дори безсимптомна.

Последната може да се прояви във вид на преждевременно семеизпразване или нарушена ерекция. В този случай мъжете често се обръщат за помощ към препаратите, подобряващи по­тентността. И тогава за първи път им се налага да лекуват простатната жлеза.

НЕ СЪЩЕСТВУВА ПРОФИЛАКТИКА ЗА ПРОСТАТИТА

Истината. Основната причина за заболяване на простатната жлеза е физиологична. И тя се състои в раз­растване клетките на тъканта, от която се състои простатата. А това въобще е обичайно явление при мъже над 35 години.

Но за да се развие болестта, е дос­татъчно тя да се „подтикне“. Такъв тласък могат да дадат инфекциите, алкохолът, пушенето, стресовете, наднорменото тегло, заседналият начин на живот, преохлаждането, запекът, дългата липса на секс или точно обратното – безразборният полов живот.

Особено необходимо е да се пред­пазвате от инфекции, предаващи се по полов път. Известно е, че в намазката на всеки трети болен от простатит се откриват хламидии, гарднерели и прочее мръсотии. И обратното, забелязано е, че „чистите“ от тази гледна точка мъже по-рядко страдат от простатит. Затова основната профилактика на простатита е посто­янен полов партньор или използване на презерватив.

ХРОНИЧНОТО ЗАБОЛЯВАНЕ Е НЕЛЕЧИМО

Хроничният простатит е неизле­чим.

Истината. Неговото развитие напълно реално може да се задържи. За да не рецидивира болестта, е най-до­бре няколко месеца след проведеното лечение да откажете цигарите и упо­требата на алкохол. Освен това се на­лага да внесете съществени корекции в своите навици: започнете да водите активен начин на живот: всекидневно ходете пеш по 2-3 км, занимавайте се със спорт, бъдете по-често на чист въздух, избягвайте стреса и най-вече водете редовен полов живот.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Хроничният простатит може да предизвика много усложнения

  1. Pingback: Води ли везикулитът до безплодие? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *