Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ирисова диагностика – ето какви са ползите от този метод

Иридологията, наречена още анализ на ириса или ирисова диагностика, е изследването на ириса (оцветената част от окото).

„Четенето“ по ирисите се извършва от ирдолози, за да се прецени състоянието на пациента (физическо, емоционално, умствено и духовно) и да му се помогне да вземе мерки за подобряване на здравето си.

ирисова диагностика
Какво знаете за ирисовата диагностика?

Ирисовата диагностика обикновено е основана на наличието на неврологични пътища между организма и ирисите. Мненията на иридолозите понякога може да се различават по въпроса за точния механизъм.

Повечето поддържат тезата, че ирисите отразяват какво се случва в организма посредством нервните импулси от всички части на тялото.

Здравето на пациента е преценявано от иридолога, който интерпретира моделите, формите, пръстените, цветовете и пигментационните знаци, жилките, структурата и промените в зениците и ирисите. Много иридолози използват и склерология (анализ на линиите в бялата част на очите) при преценяването на здравето.

Ирисовата диагностика обикновено се осъществява от холистични специалисти като натуропати, хиропрактици или диетолози. Анализът може да бъде осъществен чрез използването на ярка светлина, увеличително стъкло и бележник.

Иридологът може също да използва различни инструменти, за да види по-добре ириса, специална камера или компютър.

Иридолозите осъществяват своите изследвания, използвайки диаграми, в които всяка област на ириса е свързана с определен орган или система в тялото. Съществуват поне 20 различни вида.

Някои са по-популярни от други, но много иридолози вярват, че съществува повече от една вярна диаграма и че всеки специалист трябва да бъде запознат с няколко различни вида. Някои специалисти дори създават свои собствени диаграми.

Съществуват разлики и между техниките на направата им; между американските, европейските и други видове подходи; както и в интерпретацията на специфичните белези и маркери върху ирисите.

Въпреки че детайлите могат да се различават в различните диаграми, всички те споделят един общ модел.

Лявото око е отнесено към лявата половина на тялото, а дясното око – към дясната. Горната част на окото е свързана съответно с горната половина на тялото (например мозъка, лицето, врата, гърдите и сърцето).

Центърът на окото се отнася към стомаха и изобщо храносмилателната система, а другите органи са представени като концентрични пръстеновидни зони. Долната част на окото е свързана с краката и долната половина на тялото. Двойните органи (например бъбреците) са свързани и с двата ириса.

Използвайки холистичен подход, който възприема всеки пациент като индивид с уникално здравословно състояние, проблеми, поведение и опит, иридологът изследва очите и прави преценка на здравето. Въз основа на резултатите от анализа той препоръчва програма за поддържане на здравословен живот, приспособена към физическата, емоционалната и цялостната житейска ситуация на индивида.

Тази програма може да включва различни подобрения на здравето, режими за поддръжка и превенция. Препоръките може да съдържат витамини, минерали, билки, добавки и диета и определен начин на хранене.

Ползи

Иридолозите твърдят, че чрез изучаването на моделите на ириса на индивида могат да осигурят полезна и точна информация за здравето и състоянието на пациента.

Ирисовата диагностика е холистична дейност, обхватът на събраната информация включва физическите, емоционалните, менталните и духовните аспекти на здравето на индивида.

Анализът може да разкрие и друга информация, включително за енергийния баланс на организма; областите на дразнене, дегенерация, нараняване или възпаление; хранителните и химическите дисбаланси; натрупването на токсини; жизнените промени и подсъзнателното напрежение.

Иридолозите поддържат твърдението, че очите разкриват също и наследствени предразположения и рискове, към които човек може да е предразположен.

Могат да бъдат разкрити и силните страни, включително наследствените наклонности и таланти.

Пречистването и оздравяването също могат да бъдат потвърдени от съответна промяна в ирисите. Чрез търсенето на определени маркери иридолозите получават информация за предишни здравословни проблеми и наранявания.

Ирисовата диагностика отразява причините и проблемите, не симптомите.

Тя може, твърдят специалистите, да разкрие, че органи или системи са прекалено стресирани или предразположени към болести, преди да са сe проявили клиничните симптоми.

Благодарение на това хората могат да използват информацията от този диагностичен метод, за да подобрят здравето си и да предотвратят проблемите, преди да са се появили.

В много страни ирисовата диагностика обикновено се смята за инструмент за допълнителен метод, който се използва заедно с други методи. Ирисовата диагностика не трябва да бъде използвана самостоятелно за определяне на специфични заболявания.

Предпазни мерки

Ирисовата диагностика не може да причини някакви физически проблеми, тъй като не предполага директен контакт с окото или прилагането на каквито и да е капки за очи.

Все пак критиците твърдят, че тя би могла да навреди, ако пациентът е болен, но състоянието му не е открито от ирисовата диагностика и той съответно не се лекува; възможно е също да причини силна душевна болка или ненужни разходи, ако предположи проблем, който в действителност не съществува.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *