ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три рецепти с царевична свила доказано помагат при стеатоза и проблеми с бъбреците

Идва сезона на царевицата, през който задължително трябва да си съберете царевична свила. Чаят от царевична свила има необикновена сила!

царевична свила

 

Рецептите с царевична свила са доказателство, че и най-обикновената и достъпна билка има необикновени способности.

В Европа царевицата е донесена в края на ХV в от Централна Америка. Вкусна и с обилна реколта, тя бързо завзема новите земи. Нейните полезни свойства са били наблюдавани в продължение на векове. Поради тази причина царевицата започва да се ползва не само за хранителни цели, но и за лечение.

Царевичната свила е най-добре да се събере когато царевицата е с млечно-бял цвят. Преди да я ползвате е добре да я изсушите. За целта сложете на сенчесто място или в стаята чиста домакинска хартия и внимателно наредете свилата.

Полезни свойства на царевичната свила

Царевичната свила съдържа много хранителни вещества. Мастни киселини, етерични масла, витамин С, пантотенова киселина и аскорбинова киселина благоприятно ще въздействат върху всички системи на тялото.

Традиционната медицина използва царевичната коприна за лечение на камъни в жлъчката, хепатит и холецистит, чернодробна стеатоза и бъбречни проблеми. Тя отлично се справя със затлъстяването, защото съдържа аскорбинова киселина. Аскорбиновата киселина ускорява метаболизма и намалява нивото на кръвната захар. Освен това, чаят от царевична свила намалява апетита и се бори с желанието за сладко.

Използвайте тези три начина за здравословно приложение на царевичната свила!

1. Чай от царевична свила за черния дроб

За отлично действие на царевичната свила се изисква тя да е напълно изсъхнала. Може да я накъсате или да я нарежете за по-лесна употреба.

Една супена лъжица се залива с чаена чаша вряща вода. След това се вари 15 минути на водна баня. Прецежда се.

Приема се лесно – на всеки два-три часа по глътка-две от приготвения чай. Вкусът не е от най-приятните, но пък заради ползите си заслужава!

2. Чай за бъбреци от царевична свила и боровинкови листа

Към предната рецепта се добавя една супена лъжица листа от боровинка. Чаят се вари по същия начин, но този път се слага малко повече вода – 400 мл. Целта е да се получи силна инфузия от двете билки. Приемът е по същия начин – 1-2 глътки на 2 часа.

Инфузията има добре изразени диуретични свойства. Лесно ще се избавите от излишната течност от тялото, ако я ползвате редовно. Намалява подуването и постепенно заличава целулита.

3. С черен чай

Нужни са ви:

1 супена лъжица листа от касис
1 чаена лъжица черен чай
1 супена лъжица царевична свила
600 мл. вода

Смесете билките, загрейте водата и щом заври – полейте билковата смес. Оставете да се запари. Този чай има по-приятен вкус и може да се пие по-често.

Някои особености на царевичната свила: внимавайте с употребата, защото тя има силно отводняващо действие и може да причини загуба на калии. Не използвайте тези напитки по-дълго от 10 дни.

Източник: narodnue-sredstva.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *