БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Коремът на жената трябва да е мек! Съвети на акушер-гинеколозите за тези, които обичат спорта

Много жени обичат спорта, и много от тях го практикуват с удоволствие. Това съвсем не е лошо. Похвално е дори! Но… Винаги има едно НО!

спорта

Без значение дали обичат спорта, или са професионални спортистки, спортуващите жени трябва да имат едно наум. Спортните резултати са желани от всеки, но здравето е по-важно от всякакви рекорди.

Ако оставим настрана професионалния спорт, няма как да не отбележим един твърде очебиен факт. Социалните мрежи са пълни със снимки на млади момичета с перфектни тела и поддържани релефни мускули. Може би всеки един от вас си е мислил, че тези девойки са олицетворение на здравето, но това съвсем не е така.

Ето какво казват гинеколозите по случая!

1. Коремните плочки – пресата на живота!

Мускулният корсет е много красив. Но той води до такива състояния, като безплодие. Добре тренираните коремни мускули не само поддържат вътрешните органи и ги стягат, но пречат и на производителността.

Женският корем трябва да е мек. Не само, за да е в състояние да износи плода без проблеми. Дори един съвсем прост и лесен масаж на корема е в състояние да освободи напрежението. Ето защо добре оформените коремни мускули трябва да бъдат притежание само на жени, които вече са родили.

Доктор Алекс Поляков, практикуващ гинеколог от Мелбърн, споделя свои наблюдения в статия, публикувана наскоро. Там той съветва жените да се придържат към класическото правило – 30 минути спорт всеки ден. Мекият корем позволява на лекарите да палират по-добре вътрешните органи. По този начин по-лесно и навреме се откриват различни здравословни проблеми.

Разбира се, това че има проблем с релефните мускули на корема, съвсем не означава, че жените трябва да се занемарят. Упражненията са важни! Висцералната мазнина, която често образува нещо като престилка около корема, също да има отрицателно въздействие върху функционирането на вътрешните органи.

2. Надуваеми бедра

Великият руски писател Антон Чехов е казал: У човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и душата. И тялото, и краката – би допълнил съвременният човек.

В комплект с една добре оформена коремна преса, бедра като тези, които виждате на снимката, стоят перфектно. Навярно притежателката им е много горда с тях. И с право! За да станат факт тези почти надуваеми бедра, трябва да се вдигат редовно тежести. Всеки от нас има един специален мускул – тазовата диафрагма. При мъжете тя е затворена, а при жените продължава в областта на шийката на матката. Поради тази особеност, красивата половина от човечеството не трябва да носи тежки товари. Колкото повече тежести се вдигат, толкова повече интимните мускули отслабват с течение на времето.

Какво казват специалистите?

Специално при жените мускулите на тазовата диафрагма поддържат матката и пикочния мехур. Разбира се, има и други органи в областта на таза, но в нашия случай ще обърнем внимание само на тези.

От silabg.com научаваме, че мускулите на тазовата диафрагма работят заедно с мускулите на корема и долната част на гърба, за да е таза в правилно положение и поддържат гръбнака.

Изпускането на урина е най-малкия проблем.

3. Сухи мускули

Много жени смятат, че мазнините нямат място в едно добре оформено тяло. Поради тази причина те взимат горенето на мазнини абсолютно насериозно: кардио, интервал на натоварване и изтощителни диета. Често при тези дами има пълна липса на менструация.

Мазнините в тялото са необходими. Полезните мазнини в храните – задължителни. Липсата на мазнини лишава дамите от производството на женски хормони, отговорни за доброто състояние на косата и кожата.

В крайна сметка, всеки иска да има добре оформено тяло. Но, лекарите са единодушни – няма по-красиво от здравото тяло!

Статията няма за цел да ви откаже от упражненията във фитнеса. По-скоро това е напомняне, че не трябва да стига до крайности!

Източник: zakalivanie.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *